efimerides_07.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014) πρωτοσέλιδα θέματα των εφημερίδων:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα στις νέες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα εξακολουθεί να απαιτεί από την κυβέρνηση η τρόικα, με «πρώτο βιολί» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), που ζητάει να αυξηθεί το όριο για τη χορήγηση κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 χρόνια ασφάλισης».

ΕΘΝΟΣ: «Οι τράπεζες άφησαν πίσω το… στρες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία μετά το επιτυχές και με άνεση πέρασμα των ελληνικών τραπεζών από τα stress tests της ΕΚΤ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «7 ανατροπές σε συντάξεις, παροχές, εφάπαξ»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «οι αλλαγές ξεκινούν τον Νοέμβριο, οπότε η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις περαιτέρω συγχωνεύσεις Ταμείων, ώστε να υπάρχουν ενιαίες παροχές κατά τα πρότυπα του ΙΚΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πούτιν: Ιδού ποιοι κρύβονται πίσω από τη Νέα Τάξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε ανοιχτά στη Λέσχη Βαλντάι για τα σχέδια της (σιωνιστικής) ελίτ που επιβουλεύεται την Ανθρωπότητα. Μπρεζίνσκι: «Οδεύουμε προς παγκόσμια επανάσταση ή παγκόσμιο πόλεμο»…»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κουμπαράς» 11,4 δις. για χρέος και περισσότερα δάνεια στην αγορά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «μαξιλάρι» για τη λειτουργία της προληπτικής πιστωτικής γραμμής τα αδιάθετα κεφάλαια του ΤΧΣ χωρίς να αυξάνεται το δημόσιο χρέος και να απαιτείται νέο μνημόνιο».

ΕΣΤΙΑ: «Γιατί το χρέος είναι βιώσιμο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: το ελληνικό χρέος αντιπροσωπεύει το 170% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας – ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 310 δισεκατομ ευρώ.»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πληρώνουμε ακριβά τη διάσωση των τραπεζών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρά τον πακτωλό των 40,5 δισ. ευρώ που στοίχισε η ανακεφαλαιοποίηση στους φορολογούμενους, οι ελληνικές τράπεζες δεν ξεμπέρδεψαν ακόμη με τις μαύρες τρύπες τους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γέμισαν κλεφτρόνια τα νοσοκομεία

Η εφημερίδα αναφέρεται στις συχνές κλοπές ειδών και πορτοφολιών από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τόσο από ασθενείς, όσο και από επισκέπτες. Όπως επισημαίνει, υπάρχει έξαρση του φαινομένου στις εφημερίες.

ΤΑ ΝΕΑ: «Πιο κοντά στην έξοδο από το Μνημόνιο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «χωρίς πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πέρασαν τα στρες τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ετσι, η Ελλάδα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από το Μνημόνιο, παρά την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές που ανέβασαν τα σπρεντ».

KONTRA NEWS: «Σύνταξη θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν σπίτια και τα βάζουν υποθήκη στις τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «χάνουν πλέον τις συντάξεις τους οι πολίτες σε όλο τον κόσμο, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση και η ανεργία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων όλων των χωρών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χωρίς… στρες τα τεστ των ελληνικών τραπεζών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες απέδειξαν ότι είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά, με καλές επιδόσεις έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών».


Από το ΑΜΠΕ