dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01_thumb

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών στον ιδιοκτήτη καφέ της Αριστοτέλους και τριών μηνών και δέκα ημερών, στον πατέρα του, επιδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για

το επεισόδιο με τους υπαλλήλους του δήμου που πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση για τραπεζοκαθίσματα.

Αντίθετα, αθώωσε τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο, Λευτέρη Κιοσέογλου.

Να σημειωθεί ότι, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο πλευρό των τριών δημοτικών υπαλλήλων και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Κιοσέογλου βρέθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα διημείφθη σύντομος διάλογος μεταξύ του δημάρχου και συγγενικού προσώπου ενός εκ των ιδιοκτητών του συγκεκριμένου καταστήματος. Όταν διαμαρτυρήθηκε στον κ. Μπουτάρη για την κατάσταση, ο δήμαρχος του απάντησε χαρακτηριστικά: «Εσύ φταις. Είναι συμπεριφορά αυτή»;

Ο ιδιοκτήτης του καφέ καταδικάστηκε για απείθεια κι ο πατέρας του για απείθεια κι εξύβριση. Οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν παραπεμφθεί, μετά από μήνυση πατέρα και γιου, για παράβαση καθήκοντος κι ο κ. Κιοσέογλου για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.