aris_paok_diakopi_diaitites_20141018_01.jpg
Το φύλλο αγώνα που συνέταξαν οι διαιτητές του ντέρμπι του Παλέ, καίει τον Άρη, που κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία.

 

Όπως γράφουν οι διαιτητές, στην πρώτη διακοπή του αγώνα έπεσαν ρολά χαρτιού “και ένα τραυμάτισε ελαφρά τον πρώτο διαιτητή στο μέτωπο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία, που σταμάτησε με τη φροντίδα του γιατρού του Άρη”. Οι διαιτητές κάνουν λόγο για “τραυματισμό διαιτητή” με ότι συνεπάγεται αυτό…

Σε ότι αφορά τη δεύτερη διακοπή, που ήταν και η οριστική, οι διαιτητές αναφέρουν ότι έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο πλαστικά μπουκάλια, αναπτήρες και κέρματα, ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, κάτι που δεν έγινε.

Εφόσον ο Άρης παραπεμφθεί με το άρθρο 33 του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ και τιμωρηθεί, κινδυνεύει με μηδενισμό (χάνει το παιχνίδι 0-20), δεν παίρνει τον βαθμό της ήττας και του αφαιρούνται και άλλοι δύο βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι χάνει και τους βαθμούς της νίκης με τον Πανελευσινιακό και μένει στο 0.

Συν τοις άλλοις, απειλείται με πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης, καταφέρεται κατά του διαιτητή Αναστόπουλου:

«Καταγγέλλουμε ότι ο διαιτητής Αναστόπουλος βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο αγώνας της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ. Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από το ξεκίνημα του αγώνα και αποδείχτηκαν 42’’ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν χωρίς λόγο και αιτία αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Αδιάψευστος μάρτυρας για το τελευταίο είναι η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποδεικνύει την ψευδή αναφορά στο φύλλο αγώνα περί ρίψεως αναπτήρων και κερμάτων», υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ.

Προσθέτουν ότι το φύλλο αγώνα έκλεισε αν και το γήπεδο «είχε εκκενωθεί υποδειγματικά από 5.000 φιλάθλους και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες για να γίνει αυτό, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων στο γύρω χώρο του Αλεξανδρείου», χαρακτηρίζουν την απόφαση «αδιανόητη», η οποία «εμπεριέχει δόλο» και καταλήγουν:

«Η Άρης Κ.Α.Ε. δε σκοπεύει να παίξει το ρόλο του θύματος σ’ αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται και θα κυνηγήσει με όλα τα μέσα τη δικαίωσή της. Μία δικαίωση που, για τη σημερινή φαρσοκωμωδία, θα έρθει μόνο αν ο σημερινός αγώνας συνεχιστεί, ώστε να αναδειχτεί ο νικητής στον αγωνιστικό χώρο και μόνο».