Σε απολογία καλεί ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, επειδή δεν άσκησαν έφεση κατά
της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τους 560 συμβασιούχους του δήμου.

Ο κ. Καρούντζος καλεί τα μέλη της επιτροπής, όπως και τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την απόφαση να μην κινηθεί νομικά ο δήμος εναντίον των συμβασιούχων, να απολογηθούν για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια» -κατηγορία που επισύρει ποινές από εξάμηνη παύση ως την οριστική αργία.

Ήδη έχουν λάβει κλήσεις για απολογία οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανέστης Τελίδης, Πολυξένη Δρίτσα, Στεφανία Τανιμανίδου, Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ αναμένονται οι κλήσεις και για τα άλλα μέλη του απελθόντος δημοτικού συμβουλίου.

Σε αιχμηρή έγγραφη μακροσκελή δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών και επικεφαλής της επιτροπής Κωνσταντίνος Ζέρβας, θέτει πολιτικό θέμα, αναρωτώμενος: «Έχουν οι αιρετές αρχές το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού; Το ‘καθήκον’ τους κρίνεται στην προάσπιση ποιου συμφέροντος; Και όταν οι αποφάσεις τους δεν ‘εγκρίνονται’ θα απειλούνται ή θα τιμωρούνται σκληρά από διορισμένους τοποτηρητές»;

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισημαίνει ότι θα ακολουθηθεί κοινή στάση από όλους στο δήμο και θα κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς συμβούλους απολογητικό υπόμνημα. Επισημαίνει δε ότι σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης ένα δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην εργασία.