Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι αντιπαρατίθενται και ανταγωνίζονται με χαρακτηριστικά εξαχρείωσης.


Ο ένας, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, δηλώνει σωτήρας, ο άλλος καταστροφέας, και το αντίθετο, ενώ η βάση της πολιτικής τους είναι ίδια και στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ΕΕ.
«Η ΝΔ από τη μια χειραγωγεί και υποτάσσει με τη τρομοκρατία και τη θεωρία των δύο άκρων και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγεί με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η κ. Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το πρόγραμμα του το οποίο όπως είπε είναι σαν την «άχνη στο κουραμπιέ», όσο και για δηλώσεις στελεχών του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μάλιστα απευθυνόμενη προς τη ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

«Ας μου επιτρέψει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, γιατί μου ήρθε αυθόρμητα τώρα, να εκφράσω την συμπαράσταση μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αχάριστοι εσείς στη ΝΔ. Έχει πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν την άχνη στο κουραμπιέ. Είστε αχάριστοι γιατί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% μας είχατε ζαλίσει στο ΚΚΕ. Τώρα που άλλαξαν γνώμη ανακαλύψατε ότι είναι κομμουνιστές και απειλούν το σύστημα. Για 20 χρόνια μας είχατε τρελάνει ότι αυτοί είχαν εκσυγχρονιστεί και εμείς μέναμε στις ίδιες πολιτικές».
________________________________________________________________________________
από το ΑΜΠΕ