Την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, που έχει υπογράψει το οικονομικό πρόγραμμα των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς την Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε., ζητούν επτά πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρηση.


Οι επτά διοικητικοί υπάλληλοι είναι από αυτούς που αποχώρησαν εθελουσίως από την επιχείρηση, με τη συμφωνία να τους αποδοθεί η κανονική αποζημίωση ως τις 31 Αυγούστου 2013. Η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, όμως, Βίκυ Σουλοπούλου, τους γνωστοποίησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει και, ως σήμερα, η επιχείρηση εξακολουθεί να τους χρωστά χρήματα. Μάλιστα, τους πρότεινε αντί των οφειλών να πάρουν ποσοστό ενός οικοπέδου «αγοράζοντας το με δικαίωμα εξώνησης».

Να σημειωθεί ότι σε παρόμοια θέση βρίσκονται, εκτός των διοικητικών που υπογράφουν την επιστολή προς τον Ν. Μηταράκη, και δημοσιογράφοι, στους οποίους, επίσης, οφείλονται χρήματα.

Όλοι αυτοί έχουν προχωρήσει σε κατάθεση αγωγών, αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πάρουν τα χρήματά τους.

Με την επιστολή τους προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, οι πρώην εργαζόμενοι στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε., ζητούν να μάθουν "τι έγιναν τα χρήματα" τα οποία δόθηκαν στην επιχείρηση με υπογραφή Μηταράκη "και που θα εξασφάλιζαν το μέλλον της εφημερίδας". Αναρωτιούνται, επίσης: "Γιατί εμείς αφού χάσαμε την δουλειά μας σε μια περίοδο κρίσης παλεύουμε ακόμα για τα αυτονόητα: τα δεδουλευμένα μας";

Οι εθελουσίως αποχωρήσαντες και ποτέ εξοφληθέντες επισημαίνουν στον κ. Μηταράκη ότι "(σ.σ. οι της επιχείρησης) αφού εισέπραξαν τα 10,2 εκατομμύρια ευρώ προσέφυγαν σε προστασία του νόμου – καθεστώς πτώχευσης (συνδιαλλαγή) που προϋποθέτει αδυναμία κάλυψης οικονομικών υποχρεώσεων,  χρησιμοποιώντας τις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα ώστε να καθυστερήσει την καταβολή των οφειλών της σε απολυμένους και εργαζόμενους για τουλάχιστον έξι χρόνια και στα ασφαλιστικά ταμεία 15 χρόνια".

Η αίτηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε. για ένταξή της στο αρ. 99 του Πτωχευτικού Κώδικα συζητείται στις 27 Οκτωβρίου.