alexandros politistiko kentro 01.jpg
Γιορτή για παιδιά και ημερίδα οργανώνει, σήμερα, η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της "Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014" και ενόψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. Είναι ημερίδα και διαπολιτισμική γιορτή, με θέμα «Παιδιά σε Κίνηση - Προορισμός Άγνωστος: Προσέγγιση και Προστασία».

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1, από τις 9.00 έως τις 15.00. Ομιλητές από οργανώσεις και φορείς της πόλης, με πολυετή εμπειρία στο θέμα των Παιδιών σε Κίνηση, θα μιλήσουν για το φαινόμενο των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ανηλίκων αιτούντων άσυλο, καθώς και των παιδιών θυμάτων εμπορίας και διακίνησης.

Στόχος της Ημερίδας είναι τόσο η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και των υπηρεσιών σχετικά με τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του φαινομένου, τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών αυτών, των κινδύνων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όσο και η ευαισθητοποίηση τους, ώστε να ενδιαφερθούν, να προσεγγίσουν και να μεριμνήσουν για τα παιδιά αυτά.

Θα ακολουθήσει η Πολυπολιτισμική Γιορτή, από τις 16.00 έως τις 19.00, στον αίθριο χώρο μπροστά από την Αίθουσα Αλέξανδρος, στο Πάρκο Εθνικής Αμύνης - Παύλου Μελά.

Θα περιλαμβάνει φαγητό και μουσική από τις χώρες καταγωγής των παιδιών που φιλοξενούνται στους Ξενώνες της ΑΡΣΙΣ, χορό, έκθεση φωτογραφίας και καλλιτεχνικά δρώμενα.