«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή, βγαίνουμε από την κρίση και δεν θα αφήσουμε τίποτα να το εμποδίσει αυτό».


Τα λόγια αυτά είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού κάνοντας λόγο για φοροελαφρύνσεις αναφερόμενος σε «κόκκινα» δάνεια, δόσεις στα ταμεία, επιστροφές στους ενστόλους.

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο γιατί έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς και εκτίμησε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα.

Ακόμη ο  πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λέγοντας ότι ήδη προβλέπεται μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αλλά και επιστροφές στους ενστόλους.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία είπε ότι οι δόσεις θα αυξηθούν σε 72 έως 100 και μείωση των προσαυξήσεων, ενώ για όσους ήδη έχουν κάνει ρύθμιση, αυτοί, όπως είπε, θα έχουν καλύτερη μεταχείριση, ενώ θα είναι πιο εύκολο για όσους μπαίνουν. Διευκρίνισε όμως πως θα υπάρχει αυστηρότητα για όσους μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

Για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός δόσεων με εξωδικαστικές ρυθμίσεις και σημαντική μείωση του αρχικού ποσού γι΄αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν και όχι στους επιτήδειους που όπως είπε ο κ. Σαμαράς θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα. Μάλιστα είπε ότι το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη θα καταργηθεί.

Ο κ. Σαμαράς καθ΄όλη την διάρκεια της ομιλίας του αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρας λέγοτνας πως «οι συνιστώσες σας μπορούν να κάνουν παρεΐτσα με την τρομοκρατία, αλλά τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε» και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική αθλιότητα.

Για την κριτική που του ασκήθηκε σχετικά με τις συχνές του απουσίες από τη Βουλή ο πρωθυπουργός είπε: «Εγώ παλεύω σε χίλια μέρη για την Ελλάδα».
_______________________________________________________________________________
από το ΑΜΠΕ μέσω naftemporiki.gr