«Το ασχημόπαπο», μια παράσταση για μικρά και πολύ μικρά παιδιά, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση είναι ένα ζωντανό χαρούμενο παιχνίδι. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν μπροστά στα παιδιά, και κάποιες φορές με τη βοήθειά τους, το μαγικό κουβάρι του παραμυθιού παίζοντας με ένα αστείο και τρυφερό τρόπο σύγχρονης θεατρικής απόδοσης. Με απλά μέσα, με χιούμορ, γρήγορους ρυθμούς και ύφος κατανοητό ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες, «Το ασχημόπαπο» μιλάει για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και αποδεκτός από τους άλλους, για την αγάπη στον διπλανό, για την ανάγκη της περιπέτειας και της αναζήτησης. Η παράσταση τελειώνει με ένα θεατρικό παιχνίδι μικρής διάρκειας με αφορμή εικόνες από το έργο, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και μέσα από τη δική τους συμμετοχή τα μηνύματα.
Συντελεστές:
Κείμενο: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Δημήτρης Αδάμης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά - κοστούμια: μαγικές σβούρες
Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος
Μουσική τραγουδιού φινάλε : Κανάρης Κεραμάρης
Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Δανάη Κλάδη, Μαριάννα Τάντου
Θεατρική σεζόν 2014 - 2015
Διάρκεια: 60 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτών)
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – Μονογονεϊκών οικογενειών 6€, Οικογενειακό 3 ατόμων 20€, Οικογενειακό 4 ατόμων 25€
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι (εκτός από 9 & 16/11, που φιλοξενείται στο Θέατρο Αριστοτέλειο το Μαύρο Θέατρο της Πράγας) - Καθημερινά: Για τα σχολεία οργανωμένες παραστάσεις.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.