Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Για πρώτη φορά φέτος σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι τοπικοί φορείς και οι επίσημοι παρακολούθησαν τις παρελάσεις στο πεζοδρόμιο μαζί με τους δημότες, μετά από απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα για την κατάργηση των εξέδρων των επισήμων, απόφαση την οποία χαιρέτισαν και επιδοκίμασαν όλοι οι πολίτες (αντίστοιχη πρωτοβουλία και στον δήμο Ωραιοκάστρου).

“Επειδή η ιστορική μνήμη και η οφειλόμενη τιμή ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε εκείνους που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδος και όχι στον εκάστοτε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον, τιμούμε με σεβασμό και περηφάνια τους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες που γέννησε ο τόπος και η πατρίδα μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Τιμώντας επάξια τους ήρωες της γενιάς του ΄40, που αντιτάχθηκαν σθεναρά στον ξενικό ζυγό και στη συνέχεια πολέμησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες ενάντια στην Γερμανική κατοχή, η μαθητιώσα νεολαία των Δημοτικών Κοινοτήτων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού παρήλασε σε άψογους σχηματισμούς ενώπιον των εκατοντάδων παρευρισκομένων που παρακολούθησαν τις παρελάσεις, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά τους. Στις παρελάσεις συμμετείχαν αντιπροσωπευτικά τμήματα τοπικών πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων.

Νωρίτερα και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων από τις τοπικές αρχές και φορείς, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι πανηγυρικοί της ημέρας που εκφωνήθηκαν από εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου.