Την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για τις δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είχαν 165 μαθητές και καθηγητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το πρωί το Διοικητήριο.


Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το ΥΜΑΘ. «Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έχει εγκρίνει 245 επενδυτικά σχέδια, ύψους 1,6 δισ. ευρώ από τα οποία θα δημιουργηθούν 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως το ΥΜΑΘ έχει αναλάβει την προστασία των παραδοσιακών οικισμών και των διατηρητέων κτιρίων στη Βόρεια Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τους κάλεσε να αξιοποιήσουν προς όφελος τους τις γνώσεις που λαμβάνουν από το σχολείο. «Το κυρίαρχο στοιχείο που μπορεί να πάρεις από το σχολείο είναι να μάθεις να σκέφτεσαι. Τις γνώσεις μπορείς να τις βρεις και αλλού. Ένας δάσκαλος μπορεί να σας δώσει στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε για τη ζωή σας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός και με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του «Όχι», έστειλε το δικό του μήνυμα. «Σε όλους μας έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να πούμε ένα όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λέμε όχι για να το πούμε αλλά επειδή το πιστεύουμε», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα το πρωί επίσης ο κ. Ορφανός εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο κ. Ορφανός συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης που παρέλασαν επί της οδού Τσιμισκή. «Ήταν εξαιρετική η εικόνα και αυτό μας δημιουργεί την ελπίδα ότι η νέα γενιά έρχεται με δύναμη, ορμή και αποφασισμένη για καλύτερα πράγματα. Από την άλλη πλευρά, μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι τους, ότι πρέπει να τους προετοιμάσουμε ένα καλύτερο έδαφος, πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι ίδιοι και αυτή είναι η προσπάθεια μας», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και εκτίμησε πως το επόμενο χρονικό διάστημα «θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, για τη χώρα».