Συνεργασία με τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης για την Ανάπλαση του Δυτικού Παράκτιου Μετώπου, το οποίο «είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες», προανήγγειλε,

μιλώντας στο 7ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη: Η Θεσσαλονίκη Καινοτομεί» ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος. 

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Εκεί το πότισμα θα γίνεται από τον Κηφισό. Ακόμη και στο Ελληνικό, όπου γίνεται μια πολύ μεγάλη επένδυση, φροντίζουμε και συζητάμε η άρδευση να γίνεται από την Ψυτάλλεια. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και στη Θεσσαλονίκη».

Μιλώντας για τα βιοκλιματικά κτίρια, υπογράμμισε ότι, στη Θεσσαλονίκη, «ήδη υπάρχει ένα βιοκλιματικό κτίριο. Είναι ένα σχολείο στο δήμο Νεάπολης- Συκεών. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με το δάνειο, το οποίο θα έχουμε, θα δημιουργηθούν δράσεις, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για τα νοσοκομεία».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «νέο ΕΣΠΑ» στο επόμενο δηλαδή χρηματοδοτικό πλαίσιο, όπου «θα υπάρχουν δράσεις, οι οποίες θα ενισχύουν τη δυνατότητα τα δημόσια κτίρια να γίνονται πράσινα».

dytiko__thalassio_metwpo_1.jpg

Στη φωτογραφία ο τότε αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απ. Τζιτζικώστας και τότε δήμαρχοι της περιοχής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους, πριν τρία χρόνια, στο εγκαταλελειμμένο δυτικό παράκτιο μέτωπο.