Ας δούμε τι γράφουν σήμερα (Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014) οι εφημερίδες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ο λογαριασμός του δήμου Θεσσαλονίκης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρενάκι του τρόμου
Η εφημερίδα γράφει ότι "τρενάκι του τρόμου θυμίζουν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Από την ώρα που πάτησε το πόδι της η τρόικα στην Αθήνα, όλα είναι σε αβεβαιότητα, η ένταση βρίσκεται στα ύψη και οι εξελίξεις δείχνουν απρόβλεπτες".
ΕΘΝΟΣ: Διπλό φρένο με ψήφο εμπιστοσύνης
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στην εκλογολογία αλλά και στην εσωτερική αμφισβήτηση επιδιώκει να βάλει η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία που ανέλαβε χθες, μετά τη συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Ιωσήφ: «Πρώτα οικονομική επίθεση στην Ελλάδα και μετά στρατιωτική επίθεση από Τουρκία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο επερχόμενος πόλεμος Συρίας-Τουρκίας και η επικείμενη επέμβαση της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν δραματικά τον Βατοπεδινό Αγιορείτη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φρένο Μαξίμου σε εκλογικά σενάρια και γκάζι για «180» τον Φεβρουάριο
Η εφημερίδα γράφει "κίνηση για κυβερνητική συσπείρωση και αναμέτρηση εφ΄όλης της ύλης με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Το παρασκήνιο που οδήγησε τον πρωθυπουργό και τον Βενιζέλο στη χθεσινή απόφαση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αφετηρία εξελίξεων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απέλπιδα προσπάθεια, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ελέγξει τους βουλευτές της, κάνει η συγκυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή θα ανοίξουν τον Φεβρουάριο".
ΕΣΤΙΑ: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητεί η Κυβέρνησις
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά την χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως ανεκοινώθη ότι η Κυβέρνησις ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή".
Η ΑΥΓΗ: «Δεδηλωμένη» η κατάρρευση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεχνητή αναπνοή σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποσύνθεση προσπαθούν να δώσουν Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για να φέρουν στη Βουλή όλα τα σκληρά μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα, μήπως και αποσπάσουν κάποιες χειρονομίες καλής θέλησης από τους δανειστές".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στοιχηθείτε γιατί χανόμαστε»
Η εφημερίδα υποστηρίζει "σε μία σπασμωδική κίνηση που δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει, οι αρχηγοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να συσπειρώσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους και να αποφύγουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης για καθαρό τοπίο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε δύο κινήσεις ενίσχυσης της σταθερότητας και πλήρους αποσαφήνισης του πολιτικού τοπίου, τουλάχιστον έως τον προσεχή Φεβρουάριο, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η διαπραγμάτευση με την τρόικα εισέρχεται σε κρίσιμη φάση".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση
Ο ΛΟΓΟΣ: Απόδοση μετά την είσπραξη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε εφαρμογή πλέον το ειδικό καθεστώς που προβλέπει την απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο, μόνο αφού εισπραχθεί από τον ελεύθερο επαγγελματία ή την επιχείρηση, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες πιέζονται λόγω της απόδοσης ΦΠΑ που δεν είχαν εισπράξει".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ασφαλιστικό: Αιτία πολέμου κάθε αντιδραστική αλλαγή
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα στοιχεία για τις συντάξεις, από το σύστημα «Ηλιος», δείχνουν τη δεινή θέση που βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των απόμαχων της δουλειάς. Το εισόδημα των συνταξιούχων, για ένα μεγάλο μέρος τους, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες, καθώς το 36% των κύριων συντάξεων είναι μέχρι 373 ευρώ μεικτά".
ΤΑ ΝΕΑ: "Τραβούν χειρόφρενο στον δρόμο για τις κάλπες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή κινεί η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στόχο να βάλει φρένο στην παραλυτική εκλογολογία των τελευταίων ημερών και να αναδείξει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ετοιμη να... σκάσει
Η εφημερίδα γράφει "Αποκάλυψη: Η χειροβομβίδα στα χέρια του πρωθυπουργού είναι απασφαλισμένη. Σε θέσεις μάχης Σαμαράς, Βενιζέλος, Χαρδούβελης και όποιον πάρει ο Χάρος. Με ψήφο εμπιστοσύνης και έμμεση διάψευση των εκλογικών σεναρίων, με εκλογή Προέδρου τον Φεβρουάριο, προσπαθούν να ξαναμαζέψουν τα «πρόβατα» στο μαντρί".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Και την παχυσαρκία κάνει πέρα το μήλο!
Kontranews: Καταρρέει με πάταγο η κυβέρνηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κίνηση απελπισίας με καθαρά επικοινωνιακή στόχευση, συνιστά η πρωτοβουλία Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από μια Βουλή, η πλειοψηφία της οποίας έχει παραδοθεί στους κατακτητές που ληστεύουν τον ελληνικό λαό".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώνονται έως 50% τα φορο-πρόστιμα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«κούρεμα» έως 50% στα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα στους φορολογουμένους που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τις οφειλές τους στην εφορία, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το σχέδιο διευθέτησης για τα κόκκινα δάνεια
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα πρόθυρα συμφωνίας για το σχέδιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα, καθώς χθες, στη συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με τους εκπροσώπους των δανειστών, επιβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση των δύο πλευρών για το κρίσιμο αυτό ζήτημα".