Δεκάδες έφηβοι, τριών σχολείων των Αμπελοκήπων παίρνουν μέρος σε ειδικό πρόγραμμα που αφορά την υγεία τους. Συμμετέχουν σε μικροβιολογικές εξετάσεις και άλλου είδους μετρήσεις για να συνταχθούν, στη συνέχεια, οδηγοί διατροφής για νέους.


Το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, με τις μετρήσεις δεδομένων υγείας μαθητών του 2ου Λυκείου Αμπελοκήπων, από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του προγράμματος. Το πρόγραμμα υλοποιεί ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την επίβλεψη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη συγχρηματοδότηση  από τα ΕΣΠΑ 2007-2013 .

Στις μετρήσεις που εκτός από το 2ο Λύκειο θα πραγματοποιηθούν και στους εφήβους- μαθητές του 1ο Γυμνασίου Αμπελοκήπων και του 1ο Γυμνασίου Μενεμένης, συμμετέχουν μαθητές μετά από  έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.



Οι μετρήσεις, οι οποίες θα εξετασθούν από γιατρούς μέσω τηλεϊατρικής, έχουν σκοπό να ελέγξουν τα χαρακτηριστικά κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο (όπως η γλυκόζη του αίματος, τα τριγλυκερίδια, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη, το βάρος και ο δείκτης μάζας σώματος και το ποσοστό περιεκτικότητας σε λίπος). Θα ακολουθήσουν  ενημερωτικές διαλέξεις και ημερίδες για τη σωστή διατροφή, θα συνταχθούν οδηγοί για την ισορροπημένη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και τις διαταραχές λήψης τροφών, ενώ θα μοιράζεται για έξι μήνες ένα φρούτο ανά έφηβο σε καθημερινή βάση κλπ.