Μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι θα συγκεντρωθούν σήμερα, 1 Οκτωβρίου 2014, στις  9.00 το πρωί  στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών της Θεσσαλονίκης(στη Βαλαωρίτου 38).


Οι μικροέμποροι διαμαρτύρονται για το θέμα των χρεών τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Όπως υπογραμμίζουν, ο ΟΑΕΕ δια μέσου του Κέντρου(ΚΕΑΟ), απαιτεί εντός εικοσαημέρου εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών, διαφορετικά θα προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη. Υπογραμμίζουν ότι ο Οργανισμός ήδη έχει στείλει σημειώματα σε πάνω από 100.000 συναδέλφους τους. Ισχυρίζονται ακόμη ότι, παρά τα αντιθέτως διαβεβαιούμενα, με κατάθεση 50 ευρώ δε σταματά η διαδικασία κατάσχεσης.

Μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι ζητούν κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για χρέη στον ΟΑΕΕ, αποποινικοποίηση και πάγωμα των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη και κούρεμα των δανείων που έχουν πάρει από τις τράπεζες, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.