Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού της Θεσσαλονίκης στις τέσσερις παραστάσεις της παραγωγής «Alexander the Great. Rock opera» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, που μέσα σε λίγες μέρες έγιναν sold out, το ΚΘΒΕ προγραμμάτισε άλλες δύο παραστάσεις για την 31η Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο.

Εισιτήρια για τις δύο αυτές παραστάσεις καθώς και για τις δύο ειδικές παραστάσεις της 29ης και της 30ής Οκτωβρίου θα διατίθενται από αύριο Τρίτη 21/10.

Η ροκ όπερα «Alexander the Great», που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βούρος και ο Κωνσταντίνος Αθυρίδης, είναι μια ιδιαίτερη παραγωγή, πρωτόγνωρη για το Κρατικό Θέατρο. Είναι το πλήθος των συντελεστών, η αφαιρετική αισθητική στα σκηνικά, τα περισσότερα από 250 κουστούμια που συνδυάζουν ροκ επιρροές με λιτή αισθητική! Μια πρωτόγνωρη σύνθεση καλλιτεχνών επί σκηνής με περισσότερους από 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές που πλαισιώνονται από μια ζωντανή ορχήστρα 10 μουσικών της κλασικής και της σύγχρονης ροκ σκηνής. Είναι η προσπάθεια του ΚΘΒΕ να απευθυνθεί όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στην ομογένεια και το διεθνές κοινό, προβάλλοντας τον πολιτισμό μας. Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους. Έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά.

Η ιστορία, έτσι όπως παρουσιάζεται στη δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, αρχίζει στη Σαμοθράκη, ένα χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των βακχικών Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάς και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος και ολοκληρώνεται με το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα. Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του;

Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στον δυναμισμό, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία ΚΘΒΕ, 2315 200 200, Καταστήματα Γερμανός, www.tickhethour.com, Tράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα APS)

Ώρες λειτουργίας ταμείων:

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9:30 - 21:30

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): 17:30-21:30

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένες θέσεις: 100 €

Πλατεία & Θεωρεία: 50 €

Πλατεία: 30€

Εξώστης: 20 €

Αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την παράσταση «Alexander the Great. Rock opera”, δίνετε τη δυνατότητα σε κάποιον αδύναμο συμπολίτη μας να την παρακολουθήσει κι εκείνος δωρεάν, καθώς θα δοθούν δύο επιπλέον παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για ΑΜΕΑ και ανέργους στις 29 & 30 Οκτωβρίου 2014 (παραλαβή εισιτηρίων από τα Ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Για τις δύο ΔΩΡΕΑΝ παραστάσεις που θα δοθούν τις ημερομηνίες 29/10/14 και 30/10/14 ισχύουν τα παρακάτω:

Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν οι θεατές που ανήκουν στις κατηγορίες :

α) AMEA , β) ΑΝΕΡΓΟΙ γ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.

Η εξασφάλιση θέσεων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Δε θα πραγματοποιούνται κρατήσεις, παρά μόνο προαγορά από τα ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου.

Κάθε κάρτα δικαιούται το μέγιστο 2 εισιτήρια.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Αποδεικτικό (ΠΑΣΟ) της ομοσπονδίας πολυτέκνων.

ΑΝΕΡΓΟΙ: Κάρτα ανεργίας (θεωρημένη) και ταυτότητα.

ΑΜΕΑ: Γνωστοποίηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΚΕΠΑ ή ΠΑΣΟ αναπηρίας (όχι ΠΑΣΟ ΟΑΣΘ)