Αιφνιδιάστηκε ο ΠΑΟΚ, από την -καλύτερη- Φιορεντίνα και αφού έκανε ό,τι μπορούσε, στο πρώτο μέρος, για να δώσει φάσεις και γήπεδο στους Ιταλούς, συνήλθε στο δεύτερο, αλλά δεν έκανε και σπουδαία πράγματα. Φυσιολογικά ήρθε η ήττα...


Οι Ιταλοί ήταν σαφώς καλύτεροι, σε όλες τις γραμμές. Πίεσαν στην αρχή κι έκαναν τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, με πρώτο τον τερματοφύλακά τους, να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Στο β μέρος που ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σε απόδοση, περιορίστηκαν στο να διαχειριστούν το παιχνίδι -και δε δυσκολεύτηκαν να το πετύχουν.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος ο Δικέφαλος αποφάσισε να δείξει τα δόντια του, αλλά... δεν κατάφερε να ραμφίσει.

Οι Ιταλοί απέδειξαν πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο: Τρεις πάσες έφθαναν για το γκολ στο 38' με τον Βάργκας(φωτογραφία). Ίσως γι αυτό το τόπι να ΄ναι... τόσο δύσκολο. Έκαναν και ροτέισον, αφού έπαιζαν οκτώ που δεν ήταν καν στο γήπεδο στο ματς πρωταθλήματος...

Οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ θαλασσοδέρνονταν, αλλά και αρκετοί από τους έμπειρους δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

Ήταν στραβό το κλίμα, το ΄φαγε κι ο γάιδαρος: Μόλις στο 10' ο Σκόνδρας αποχώρησε με βαρύ διάστρεμμα στο δεξί του πόδι και προστέθηκε στον πίνακα τραυματιών.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 38' Βάργκας

ΔΟΚΑΡΙΑ: 62' Βάργκας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Κίτσιου, 35' Ρατς – 24' Βάργκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζβάιερ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (11' λ.τρ. Κίτσιου), Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης, Περέιρα (54' Γκολάσα)


ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (67' Λατσάρι), Ίλισιτς, Μπερναντέτσι (57' Κουαδράδο).