Τα... ρίχνει η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) στον Γιάννη Μπουτάρη με ανακοίνωσή της, για την παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στον αγιασμό του σχολείου που επιδιόρθωσε, μέσω ειδικού προγράμματος, η Coca Cola.


«Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Μπουτάρης σταθερά ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές δομές του δήμου (COCA COLA, Ίδρυμα Νιάρχου, Ίδρυμα Λάτση, Ίδρυμα Σόρος κλπ) βοηθώντας τους να παρουσιάσουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο». Βέβαια, ο κ. Μπουτάρης αρνείται να βγάλει έστω και ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους-απεργούς της COCA COLA και τον ηρωικό τους 11μηνο αγώνα δείχνοντας ακόμα μια φορά με ποιον είναι», σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Και η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει: «Αντί να μετατρέπεται σε «σερβιτόρο» της COCA COLA, αντί να χαρατσώνει μαζί με το κράτος το λαό, να διεκδικήσει τώρα ο Μπουτάρης κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων, να διεκδικήσει άμεση λύση για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης».