Ξεκινά, στις 20 Οκτωβρίου, για τρίτη χρονιά το Πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

Στο Πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης, Θεωρίας και Ιστορίας της Φωτογραφίας. Το Πρόγραμμα πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Αθήνα. Οι διδάσκοντες είτε είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ είτε επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία και στη σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Μπορεί να αποτελέσει μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες να αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής σε Προπτυχιακά ή/και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής και της Φωτογραφίας με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Το κόστος του προγράμματος για πλήρη ετήσια παρακολούθηση ανέρχεται στα 1.300 ευρώ, για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση 900 και για μερική θεωρητική 400 ευρώ. Το αντίστοιχο κόστος για εξαμηνιαία παρακολούθηση είναι το 50% του ετήσιου κόστους. Στους εγγεγραμμένους ανέργους υπάρχει έκπτωση 30%.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.eetf.uowm.gr (Σπουδές/Διά Βίου Μάθησης).