samaras_tsipras_20120507_01.jpg
Ενισχύοντας την αίσθηση προεκλογικού κλίματος, ο ΣΥΡΙΖΑ -διά στόματος Δημήτρη Παπαδημούλη- έριξε το πρωί της Δευτέρας το γάντι στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για το σχέδιο που ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.


Λίγες ημέρες μετά τα περί bank run, που υποστήριξαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ότι θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, και τις κατηγορίες για το plan B του κόμματος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, προκάλεσε τη ΝΔ μόλις ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής (την ερχόμενη εβδομάδα) να ορίσει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ώστε να υπάρξει υπεύθυνη συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει και στην τηλεόραση σε ένα ντιμπέιτ.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει καλέσει ποτέ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητήσουν επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Απαντώντας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει πως δεν έχει πρόβλημα να εμφανίζεται και να συζητά στη Βουλή, πρόσθεσε πάντως ότι πρόκειται για μια πρόσκληση για το θεαθήναι.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στελεχών για διάφορα ζητήματα που αφορούν την Οικονομία, όπως οι διαφορετικές απόψεις Δραγασάκη και Σταθάκη για το χρέος.