Μια άτυχη 42χρονη προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τον περιφερειακό στο ύψος του Επταπυργίου και παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.>>>

Την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου αποδεικνύει το σημερινό τραγικό συμβάν στο ύψος του κόμβου του Επταπυργίου.
Στις 5.30 τα ξημερώματα η άτυχη 42χρονη προσπαθώντας να διασχίσει κάθετα την Περιφερειακή οδό παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα (στο ρεύμα προς ανατολικά), που οδηγούσε 59χρονος και βρήκε τραγικό θάνατο, αφού διαμελίστηκε. Μάλιστα ήταν τόσο σφοδρό το χτύπημα, που μέλη της πετάχτηκαν σε απόσταση, ενώ δεν μπορούσε να αναγνωριστεί το φύλο και τα χαρακτηριστικά του θύματος.
Διερχόμενοι οδηγοί, ενημέρωναν πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο, για το συμβάν και εκτιμούσαν ότι επρόκειτο για μεγαλόσωμο ζώο, που παρασύρθηκε, όμως μετά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για άνθρωπο.

Τραγική φιγούρα ο σύζυγος της 42χρονης

Τραγικό πρόσωπο, ο σύζυγος της 42χρονης, που λίγο πριν το τραγικό συμβάν την είχε αφήσει επί του Περιφερειακού, για να την παραλάβει όχημα για να φτάσει στην εργασία της. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό συνήθιζε να κάνει αυτό το δρομολόγιο.
Όταν άκουσε στο ραδιόφωνο για το τραγικό συμβάν, τηλεφώνησε αμέσως στον εργοδότη της γυναίκας του και όταν ενημερώθηκε πως δεν έφτασε στην εργασία της, κατευθύνθηκε ξανά στον κόμβο του Επταπυργίου. Από την περιγραφή των ρούχων της συζύγου του, που έδωσε στους άνδρες της Τροχαίας, αναγνωρίστηκε το θύμα του δυστυχήματος.

Σοκαρισμένος ο οδηγός

Σε κατάσταση σοκ ο 59χρονος, που παρέσυρε την άτυχη γυναίκα. Ωστόσο μετά το τραγικό συμβάν παρέμεινε στο σημείο, ενημέρωσε την Τροχαία, και όταν διαπιστώθηκε ότι είχε διαμελίσει την 42χρονη, κατέρρευσε. Συνελήφθη από τους άνδρες της Τροχαίας και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Η κυκλοφορία διεκόπη για δύο ώρες περίπου από το ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης μέχρι τον κόμβο του Επταπυργίου, ώστε να εντοπιστούν τα διαμελισμένα μέλη της άτυχης 42χρονης.
Αυτό προκάλεσε κυκλοφοριακή ασφυξία και εγκλωβισμένους οδηγούς σε κίνηση με χαμηλές ταχύτητες σε άλλα σημεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Πρωινές ώρες σήμερα (23-09-2014), στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, (ρεύμα προς ανατολικά) μετά τον κόμβο Επταπυργίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 42χρονη ημεδαπή πεζή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Δρόμος- Καρμανιόλα

Ήταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και πεζό στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Έναν δρόμο τόσο ζωτικής σημασία για την κυκλοφορία της πόλης, που όμως έχει τραγικέ ελλείψεις, που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Λακκούβες, κακό οδόστρωμα, διαλυμένες μπάρες ασφάλειας, επικίνδυνες στροφές και τα τελευταία χρόνια ανεπαρκή φωτισμό τις νυχτερινές ώρες, ακόμα και στα πιο σημαντικά και επικίνδυνα σημεία (κόμβους, στροφή τούνελ κλπ). Σε αυτά πρέπει να προστεθεί ο μεγάλος όγκος αυτοκινήτων, που καθημερινά χρησιμοποιεί την Περιφερειακή οδό, αλλά και οι μεγάλες ταχύτητες, που αναπτύσσουν τα οχήματα.
Η χάραξη της συγκεκριμένης οδού είναι τόσο κακή, που δεν προβλέπει σε κανένα σημείο του διάβαση πεζών, ανισόπεδη ή υπόγεια, με αποτέλεσμα αρκετοί σαν την άτυχη 42χρονη να ρισκάρουν τη ζωή τους για να περάσουν στο απέναντι ρεύμα.
Αν μάλιστα οι αρμόδιοι φορείς δεν φροντίσουν να αλλάξουν την εικόνα της Περιφερειακής και να προβούν σε απαραίτητες βελτιώσεις αναμένεται να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.