paok_zibru_4_0_20140828_02.jpg
Στα χωριά το λένε ακόμη. “Άμα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ΄χει ο πεθερός”… Αυτό ισχύει απόλυτα, στην περίπτωση του Κλάους Αθανασιάδη και της παραμονής του στον ΠΑΟΚ.

 

Το θέμα προέκυψε –λένε- από το πουθενά. Όπου, όμως, υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Το γεγονός είναι ότι, τις επόμενες ημέρες, καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Έχει δυο σκοπούς: Να δει τον ΠΑΟΚ να κατακτά την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League επί της Δυναμό Μινσκ, την Πέμπτη, στην Τούμπα. Και να τελειώσει, μια και καλή, το θέμα Αθανασιάδη.

Στην περίπτωσή μας, ο Ιβάν παίζει το ρόλο του γαμπρού. Κι ο γαμπρός, θέλει…

Ας δούμε, τώρα, τι γίνεται με τη νύφη: Υποτίθεται ότι η διαφορά των δυο πλευρών είναι 200.000 ευρώ, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι άλλες ομάδες (από τα νότια της χώρας) δίνουν πολλά περισσότερα. Το γεγονός είναι ότι τον Αθανασιάδη σέρνει προς τα κάτω το ίδιο πράγμα που τραβούσε προς τις ΗΠΑ τον Σκοτ Σκάιλς (οι παλιοί φίλοι του Δικεφάλου και… μπασκετόφιλοι, θυμούνται πολύ καλά για ποιον λόγο έφυγε ο Σκοτ Σκάιλς από τη Θεσσαλονίκη κι επέστρεψε προπονητής σε δευτεράντζα του ΝΒΑ, ενώ ο τότε πρόεδρος του τότε ΑΣ, Νίκος Βεζυρτζής, του έστρωνε το δρόμο από το Πανόραμα –όπου έμενε ο Μορμόνος- ως το Παλέ –όπου τότε έπαιζε ο ΠΑΟΚ- με πεντοχίλιαρα –δεν υπήρχαν, ακόμη, τα ευρώ. Ο Σκάιλς σκόρπισε τα πεντοχίλιαρα και βρέθηκε στις ΗΠΑ).

Αν, λοιπόν και η νύφη το θέλει, τότε, ο πεθερός δε θα κερδίσει τίποτα. Επειδή, γεγονός κι αυτό, στην υπόθεση Κλάους, υπάρχει και πεθερός…

Κι όπως… επίσης λένε στα χωριά της Ελλάδας, κοντός ψαλμός, αλληλούια.