dimoprasia_20141005_01Έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων βγαίνουν στο σφυρί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2014, όταν και θα διεξαχθεί η 40η, επετειακή και πρώτη δημοπρασία της νέας περιόδου του Myrό Antiques House.

Η δημοπρασία θα γίνει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Οίκου (2ο χλμ. δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης) κι εκτός από τα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, θα δοθεί έμφαση σε εξαιρετικά σπάνια παλαιά έπιπλα και αντίκες.

Έργα Ανδρέα Κρυστάλλη, Σπυρίδωνα Παπανικολάου, Ιωάννη Σιφναίου, Αιμίλιου Προσαλέντη, κ.α. σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων συλλεκτών. Όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται σε έκθεση και ο χώρος είναι επισκέψιμος κάθε μέρα (και Σαββατοκύριακα) 10.00 – 18.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (6971890212).

Παράλληλα, το ενδιαφέρον κεντρίζουν εξαιρετικά έπιπλα αντίκες του 18ου και του 19ου αιώνα με κομμάτια στυλ και εποχής Empire, Μπαρόκ και Βικτωριανής περιόδου.

Ο Οίκος δημοπρασιών βρίσκεται σε οροπέδιο με θέα τον Όλυμπο, περιστοιχίζεται από πλέον των 100 γλυπτών σύγχρονης τέχνης σε μάρμαρο που έχουν φιλοτεχνήσει 26 γλύπτες από όλο τον κόσμο, και βρίσκεται μόλις 20' με αυτοκίνητο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αν δεν θέλετε να οδηγήσετε μπορείτε να επιβιβαστείτε στο πολυτελές πούλμαν που δρομολογεί ο Οίκος Δημοπρασιών από και προς το Myrό Antiques House που σταθμεύει μεταξύ Λευκού Πύργου και Βασιλικού Θεάτρου και αναχωρεί στις 11.30 ακριβώς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.myroauctions.gr.