gavotsis_orkomosia_20140901_01.jpg
Ορκίστηκε, δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο Αστέριος Γαβότσης, αλλά και το νέο δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ωραιοκάστρου.

 

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, ο οποίος, στο χαιρετισμό του, παρακάλεσε δημόσια τις παριστάμενες αρχές να δώσουν τέλος στην εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Από εδώ την Ακρόπολη της δυτικής Θεσσαλονίκης πρέπει να κατανοήσουμε όλοι την ανάγκη ανάδειξης του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

gavotsis_orkomosia_varnavas_20140901_04.jpg

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου είπε πως στόχος της διοίκησής του είναι «να καταστήσουμε το δήμο Ωραιοκάστρου πυλώνα ανάπτυξης».

Ως στρατηγικούς στόχους χάραξε, για το Ωραιόκαστρο να καταστεί κορυφαίος αστικός προορισμός όλης της Θεσσαλονίκης, για τη Μυγδονία να γίνει επίκεντρο αθλητισμού και πολιτισμού και για την Καλλιθέα να μετατραπεί σε πυλώνα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στο δήμο.

gavotsis_omilia_20140901_01.jpg

Όπως είπε, «πρέπει άμεσα, και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, να οργανώσουμε υπηρεσίες αποτελεσματικές και φιλικές προς τον πολίτη. Θα στηριχτούμε στους υπαλλήλους του δήμου, τους θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες, θα τους εμπιστευτούμε, θα τους παράσχουμε την στήριξη που απαιτείται, αλλά ταυτόχρονα θα θέσουμε χρονοδιαγράμματα και δείκτες αποτελεσματικότητας γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο ολιγωρίας. Δε θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες, ως τους ψηφοφόρους μας της επόμενης θητείας», δεσμεύτηκε.

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τους νεοεκλεγέντες συμβούλους, οι οποίοι θα βρεθούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη τους συνεδρίαση για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής.

gavotsis_orkomosia_20140901_02.jpg

Παρόντες στην ορκωμοσία, μεταξύ άλλων, ήταν οι βουλευτές Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Κ. Μάρκου και Σ. Ξουλίδου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Μπάτος, Γ. Καγιάς, Αλ. Διαμαντόπουλος και Γ. Μπισμπίνα, ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ν. Μπάτος, πλήθος στελεχών της Αυτοδιοίκησης κ.ά.

Να σημειωθεί ότι μετά τη θρησκευτική ορκωμοσία ακολούθησε η πολιτική ορκωμοσία για τον δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, Άγγελο Θεμελή ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης τους παρευρισκομένους περίμενε μια ευχάριστη μουσική έκπληξη, που πρόσφερε το ωδείο «Ορφέας».