Υπέγραψε κι ο Κ. Γκιουλέκας την επιστολή για τις Γενοκτονίες

gkioulekas_ekthesi_01.JPG
Φωτιές άναψε η επιστολή των 38 της Νέας Δημοκρατίας, για το ρατσισμό και τις Γενοκτονίες. Ο ένας μετά τον άλλον, όσοι δεν υπέγραψαν, δηλώνουν πως, ή είναι σύμφωνοι, ή ότι η επιστολή μοιράστηκε βιαστικά και δεν… πρόκαναν να συμφωνήσουν.

 

Με αφορμή την κατάθεση του νέου αντιρατσιστικού νόμου στην Βουλή και την επιστολή που συνυπέγραψαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι και αυτός υπέγραψε την παραπάνω επιστολή.

Μάλιστα, έκανε την εξής δήλωση: «Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που έγινε από την Βουλή τον Φεβρουάριο του 1994 και η θέσπιση της 19ης Μαΐου ως ημέρας εθνικής μνήμης εκπλήρωσαν ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό χρέος. Δεν είναι δυνατόν 20 χρόνια μετά να απουσιάζει η αναφορά στην Γενοκτονία του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού από το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό καθήκον που αφορά σε όλους μας».

Και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα παρέμβει σε ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο συνδέεται άμεσα με την ιστορία του τόπου μας αλλά και με τις ιδεολογικές αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Σχόλια