adynatisma_01.jpg
Ξεφεύγουμε… Αυτή η λέξη τα λέει όλα, για τις διακοπές. Ακόμη και οι 15 μέρες του χρόνου, είναι αρκετές για να βάλουμε μερικά επιπλέον κιλάκια.

 

Και τώρα; Πώς τα χάνουμε –χωρίς να πεινάσουμε;

Όταν έχουμε να κάνουμε με 2-3 κιλά, χάνονται εύκολα, μέσα σε έναν μήνα. Δεν είναι ανάγκη να αρχίσετε τη μονοφαγία, ή τις εξαντλητικές δίαιτες. Αρκεί να περιορίσετε μερικά πράγματα στη διατροφή σας:

Στοπ στους ξηρούς καρπούς

Ναι, κάνουν καλό αλλά περιέχουν λιπαρά. Μόλις 100 γραμμάρια φουντούκια ξεπερνούν τις 600 θερμίδες. Αν, πάλι, είστε από αυτούς που, χωρίς ξηρούς καρπούς δεν μπορείτε να… ζήσετε, προτιμήστε τα φιστίκια Αιγίνης και βάλτε τα σε μικρό μπολ.

Όταν βλέπουμε τηλεόραση δεν… τρώμε

Το ακούμε συνέχεια, αλλά ποιος το εφαρμόζει; Κι όμως, το φαγητό μπροστά στην μικρή οθόνη μας προσθέτει… 300 θερμίδες, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες! Αν, μάλιστα, αντί για τηλεόραση περπατάτε μια ώρα τη μέρα, οι 300 θερμίδες θα γίνουν… 500!

elaiolado_03.jpg

Σαλάτες ναι, σος όχι…

Το λάθος που το κάνουν όλοι. Η σίζαρς σάλατ είναι πεντανόστιμη χάρη στο ντρέσινγκ. Γι αυτό παχαίνει! Βγάλτε μαγιονέζα, κρουτόν, καραμελωμένα καρύδια, μπέικον, αβοκάντο, αποξηραμένα φρούτα και άλλες θερμιδικές βόμβες και αφήστε ένα κουτάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Προσοχή: Η χωριάτικη που προτρέπει για… βούτες, επίσης απαγορεύεται.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Χρειάζεται και εξήγηση; Στα μικρά πιάτα τρώμε 25% λιγότερο…

Τσιπς, αυτός ο εχθρός…

Ένα σακουλάκι τσιπς, είναι υπερβολή. Καλά τα πατατάκια αλλά σκεφτείτε ότι τα 15 (μετρίου μεγέθους) έχουν 150 θερμίδες… Το ίδιο και τα γαριδάκια.

Αρκετά πια με τα μοχίτο…

Δε σας έφτασε που… μύρισε δυόσμο όλη η παραλία; ΟΚ, τα κοκτέιλ δροσίζουν, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά παχαίνουν όσο ένα πιτόγυρο! Αν δεν μπορείτε χωρίς το ποτό σας, εκτός από το ότι πρέπει να το κοιτάξετε, επιλέξστε κοκτέιλ με βάση τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό.

zymarika_03.jpeg

Μειώστε τα ζυμαρικά

Είναι πεντανόστιμα, όμως παχαίνουν. Έτσι απλά. Πρώτα από όλα, περιέχουν ζάχαρη. Ένα πιάτο μακαρόνια ξεπερνά τις 600 θερμίδες! Ακολουθήστε τον δρόμο των διαβητικών: Αν, σώνει και καλά, θέλετε τα μακαρονάκια σας, βάλτε σε μικρό πιάτο ένα φλιτζάνι ζυμαρικά. Θα πάρετε 220 θερμίδες (ναι, ένα φλιτζάνι ζυμαρικά περιέχει 220 θερμίδες). Μην τα τσιγαρίσετε σε βούτυρο. Αφήστε τα με το νερό τους. Το πολύ – πολύ, βάλτε μια μικρή κουταλιά μαργαρίνη λίγων λιπαρών, ενώ είναι ζεστά. Προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Αν τα κάνετε όλα αυτά, θα παίρνετε 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα. Έτσι, σε έναν μήνα, θα χάσετε τουλάχιστον 2 ως τρία κιλά. Αν, πάλι, θέλετε να χάσετε “κάτι παραπάνω”, συνεχίστε και για δεύτερο μήνα.

Προσοχή: Αν χάσετε τα κιλά και το ξαναρίξετε στην κραιπάλη, απλά, θα τα… ξαναπάρετε, αργά ή γρήγορα.