Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέλεξε την Αθήνα για πρώτο σταθμό στις επισκέψεις του. Εγκωμιαστικά τα σχόλιά του για τον Αντώνη Σαμαρά.>>>
Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος προορισμός του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που με αυτή τη συμβολική κίνηση θέλει να δείξει και τη στήριξή του στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις προσπάθειες, που καταβάλλει.
Στην επίσκεψη αυτή η Ελλάδα θα μπορέσει να προωθήσει το αίτημά της να αναλάβει ο νέος Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, το χαρτοφυλάκιο των ζητημάτων της μετανάστευσης.
Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ δεν αναμένεται να δεσμευτεί για κάτι παραπάνω εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του τον ερχόμενο Νοέμβρη, παρά μόνο για το αν η Ελλάδα θα λάβει το χαρτοφυλάκιο, που επιθυμεί.
Σε μήνυμά του, προανήγγειλε την επίσκεψή του, τη Δευτέρα και εγκωμίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις προσπάθειες, που καταβάλλει για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Αποκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό «φίλο και συνάδελφο», ο κ. Γιούνκερ ανακοινώνει πως από την Αθήνα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Προεδρίας του για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ενώ στέλνει μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουν ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.