Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα «πλημμυρίσει» το Λιμάνι Θεσσαλονίκης με μουσική, χορό, ενέργεια και συναίσθημα, παρουσιάζοντας το μιούζικαλ “Godspell”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.

Μετά την πρεμιέρα του έργου που δόθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, ακολουθούν παραστάσεις του “Godspell” στον ΟΛΘ (Προβλήτα Α΄), όπου θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 13 Ιουλίου.

Το μιούζικαλ “Godspell” πρωτοπαρουσιάστηκε το 1970 από φοιτητές στο Carnegie Mellon University στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια, αλλά έμελλε ν’ αποτελέσει επιτυχία εντός κι εκτός Μπρόντγουεϊ.

Αν και η αρχική σύλληψη του έργου ήδη το τοποθετεί στη σύγχρονη εποχή (στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70), με τη νέα αυτή διασκευή το έργο πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Η υποκρισία και η αλαζονεία της εξουσίας, η βραδυκίνητη δικαιοσύνη, η άνιση συσσώρευση του πλούτου, τα χρέη, οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία, όλα βρίσκουν τα αντίστοιχά τους στην Ελλάδα του σήμερα. Και τα διαχρονικά μηνύματα των παραβολών, τόσο επίκαιρα σήμερα, αφού διδάσκουν, μεταξύ άλλων, την αγάπη για τον πλησίον, γίνονται πράξη επί σκηνής καθώς οι χαρακτήρες του έργου (που αντιστοιχούν στον Χριστό και τους μαθητές του) συμμετέχουν σε πράξεις αλληλεγγύης που παραπέμπουν σε αντίστοιχες κοινότητες που προέκυψαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης, παροτρύνοντας τους θεατές να κορυφώσουν αυτήν την προσπάθεια.
Προσαρμογή: Ξένια Γεωργοπούλου, Γιώργος Κιουρτσίδης, Ρούλα Αγγελίδου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

Προσαρμογή Τραγουδιών: Ξένια Γεωργοπούλου

Ενορχήστρωση: Κώστας Τζούνης

Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη

Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αγγελίδου

Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνα Ματζίρη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Λουκία Βασιλείου, Στελλίνα Βογιατζή, Χρύσα Ζαφειριάδου, Δάφνη Κιουρτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Μιχάλης Σιώνας, Κική Στρατάκη, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Νίκος Βαφείδης (ντραμς), Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Πέτρος Λαγόντζος (κιθάρα), Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Κώστας Τζούνης (μπάσο)

09–13 Ιουλίου/ ΟΛΘ Προβλήτα Α΄

20–23 Αυγούστου/ Μονή Λαζαριστών, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2014

28 Αυγούστου/ Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», Μερκούρεια 2014

Ώρα έναρξης: 21.30

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€

Τηλ. πληροφοριών: 2315 200200