oasth_stasi_aristotelous_20110815_01.jpg
Σε δύο στάσεις εργασίας προχωρούν, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

 

Η πρώτη θα διαρκέσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας ως τις 9 το πρωί και η δεύτερη από τις 8 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι πήραν αυτήν την απόφαση για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Σύσκεψη στο Μαξίμου!

Την ελπίδα ότι το πρόβλημα του ΟΑΣΘ θα λήξει το πρωί της Δευτέρας, όταν, στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει οριστεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφανίδης, το κρατικό χρέος προς τον Οργανισμό φθάνει τα 131 εκατομμύρια ευρώ, για τα 40 εκατομμύρια από τα οποία υπάρχει διαιτητική τελεσίδικη απόφαση. Σήμερα, στα ταμεία του ΟΑΣΘ μπήκαν 4.000.000 ευρώ, στα οποία προστέθηκαν τα έσοδα από τα εισιτήρια και κατευθύνθηκαν στον προμηθευτή πετρελαίου (2,4 εκ. ευρώ), στο ΙΚΑ (2,8 εκ. ευρώ) και στην Εφορία (2 εκ. ευρώ για ΦΜΥ και ΦΠΑ).

Το Δημόσιο διακανονίζει τα χρέη του!

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, πόρισμα το οποίο έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Μεταφορών, προβλέπει τον διακανονισμό των κρατικών χρεών σε ενάμιση χρόνο, κάτι, που όπως είπε ο κ. Στεφανίδης, θα λύσει τα χέρια του Οργανισμού.