efimerides_07.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014) πρώτα θέματα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δύο δόσεις σε 6 μέρες

Η εφημερίδα γράφει "στις 25 Ιουλίου αναμένεται να «ξεκολλήσει», στην καλύτερη περίπτωση, η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια στο TAXISnet. Η καθυστέρηση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν μόλις έξι (6) ημέρες περιθώριο για να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, που έχει την ίδια καταληκτική προθεσμία (31 Ιουλίου)".

ΕΘΝΟΣ: Λύση πακέτο για χρέη στο Δημόσιο - ενστόλους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο και το μοντέλο καταβολής των αναδρομικών στους ενστόλους θέτει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τρέμουν οι Τούρκοι την αγιοποίηση του Παϊσίου!!!

Η εφημερίδα γράφει "μυστική παράδοση: «Οταν γίνει Αγιος ο σοφός Καππαδόκης... θα φύγουμε πέρα στην Κόκκινη Μηλιά"!...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη από τα 57 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η εφημερίδα υπογραμμίζει "κέρδος ως και 10 χρόνια στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μπορούν να έχουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες, κατοχυρώνοντας σύνταξη στα 57 αντί για τα 67, με πλασματικά έτη, αλλά και με ένσημα λόγω ανεργίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα 7 μυστικά για σύνταξη το 2014

Σύμφωνα με την εφημερίδα "περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα έχουν εφτά τρόπους θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, για να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναγνώριση πλασματικών ετών. Η κατοχύρωση σημαίνει τη συμπλήρωση προϋποθέσεων για να «κλειδωθεί» το σχετικό δικαίωμα".

ΕΣΤΙΑ: Πώς θα έλθη η ανάπτυξις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Πρωθυπουργός καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για να επαναφέρη την ελληνική οικονομία σε τροχιά αναπτύξεως. Προβαίνει σε επαφές με μεγάλους ξένους επενδυτές και ηγέτες κρατών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα -όπως συνέβη με την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού- επιδιώκει διαρκώς να αλλάξη την ψυχολογία στο εσωτερικό για να κινητοποιηθούν οι εγχώριοι επενδυτές και γενικώς κάνει τα πάντα για να δημιουργήση το πλαίσιο που θα δώση την απαιτούμενη ώθηση στην ανάπτυξη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Θερινές εξετάσεις στην τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεταξύ σφύρας και άκμονος η κυβέρνηση. Οι δανειστές έρχονται στα μέσα της εβδομάδας για τις εξετάσεις της ελληνικής οικονομίας: δημοσιονομικό κενό, προαπαιτούμενα και εκτέλεση προϋπολογισμού, στην κορυφή της ατζέντας τους. Η απειλή για νέα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα είναι ορατή, για να καλυφθεί το 1 δισ. ευρώ εάν «σκάσουν» μαζί όλα τα ειδικά μισθολόγια".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υψηλές τάσεις από τα φύλλα πορείας

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει διχογνωμία μεταξύ συνδικαλιστών για το τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι. Επισημαίνει, πάντως ,ότι οι εργαζόμενοι της δυτικής Μακεδονίας επέστρεψαν στην εργασία τους.

ΤΑ ΝΕΑ: Η «μικρή Ελλάδα» των ανέργων. Ούτε ένας στους δέκα δεν παίρνει το επίδομα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποκλεισμένοι από το επίδομα ανεργίας είναι περισσότεροι από 90% των ανέργων! Στην Ελλάδα των 1.274.843 ανέργων, μόνο οι 102.026 λαμβάνουν το επίδομα. Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ είναι αποκαλυπτικά για το ισχύον καθεστώς και τους περιορισμούς που αυτό προβλέπει, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων να στερούνται ακόμη και αυτή την ελάχιστη οικονομική βοήθεια".

ESPRESSO: Τι; Τι; Κροκόδειλος στο Ρέθυμνο

Η εφημερίδα αναφέρεται στον εντοπισμό κροκόδειλου σε λίμνη, στο Φράγμα Ποταμών, στην Κρήτη, που έχει αναστατώσει την περιοχή.

Kontranews: 40% μειώθηκαν τα σκουπίδια αλλά βρωμάνε όλες οι πόλεις μας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εδώ και τέσσερα χρόνια η χώρα μας, είχε τα πιο... πλούσια σκουπίδια στον κόσμο, γιατί όλοι οι Ελληνες δούλευαν σκληρά και σαν καλοί νοικοκυραίοι φρόντιζαν να μην τους λείπει τίποτα. Ψώνιζαν όλοι στην οικογένεια, πατέρας, μάνα, παιδιά και όλα τα σπίτια είχαν γεμάτα τα ψυγεία τους και φυσικά ότι έμενε πολύ καιρό και χάλαγε το πετούσαν στα σκουπίδια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φορολογικές ελαφρύνσεις στην «ατζέντα» της τρόικας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το νέο οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου αναμένεται να παρουσιάσει στην τρόικα, που καταφθάνει εκ νέου στην Αθήνα, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου που προβλέπει «στροφή στην κοινωνία»".