Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο διαπρεπής μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής παρουσιάζουν μία σειρά διάσημων έργων του συμφωνικού ρεπερτορίου, που περιστρέφονται γύρω από την έννοια -και κυρίως την αίσθηση- του χορού.

Μία ολόκληρη ορχήστρα στροβιλίζεται ηδυπαθώς σε άλλοτε ειδυλλιακoύς και άλλοτε φρενήρεις ρυθμούς, όπως επιτάσσουν οι μεγάλοι μουσουργοί, προσκαλώντας σε χορό με ελληνικούς και βαλκανικούς ρυθμούς. Η «χορευτική» βραδιά συμπληρώνεται με το έντονο χρώμα των ελληνικών χορών που θα σφραγίσουν την όμορφη αυτή θερινή σουίτα.

Ο Παναγιώτης Διαμαντής, ένας από τους νεότερους ταλαντούχους μαέστρους της χώρας μας, έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης διακρίνεται για την καλλιτεχνική της ποιότητα, στηρίζει Έλληνες μουσικούς και συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος)