efimerides_02.jpg
Με μια ματιά τα βασικά θέματα των σημερινών (Κυριακή 13 Ιουλίου 2014) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Δουλειές με μέλλον.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έρευνα για επαγγέλματα που αντέχουν. Όπως λέει, το μέλλον μπορεί να... χαμογελάσει σε όσους επιλέξουν το σωστό επάγγελμα και βέβαια τις ανάλογες σπουδές.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Το μεγάλο deal για όλα τα «κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία μιας “Μπαντ Μπανκ”, κατά τα Ιρλανδικά πρότυπα, όπου θα μεταφερθούν όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «Απόδραση στη Ρωσία» ετοίμαζε ο Κασιδιάρης.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Προετοιμάζουν το τέλος τους.

Η εφημερίδα εξυφαίνει “σενάρια απελπισίας”, όπως τα ονομάζει, για Σαμαρά-Βενιζέλο και υποστηρίζει πως αναζητούν την επόμενη μέρα μετά την απομόνωσή τους.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Να πως θα πάρετε πρόωρη σύνταξη.

Αναλυτικά παραδείγματα με ηλικίες κατά κατηγορία παρουσιάζει η εφημερίδα.

Η ΕΠΟΧΗ: Αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρύθμιση του χρέους χωρίς νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση οργανώνει στρατηγική που θα εξελιχθεί ως το τέλος του έτους και στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Όχι άλλη λιτότητα, κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και ρύθμιση του χρέους χωρίς νέο μνημόνιο.

Κυριακάτικη Δημοκρατία: 21 νησιά περιμένουν την «εντολή Σαμαρά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Καστελόριζο ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι ο γιατρός που περιμένουν τα τελευταία δύο χρόνια θα ρίξει επιτέλους... άγκυρα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, αλλά και με τη δέσμευση ότι θα αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Επισημαίνει, όμως, ότι υπάρχουν άλλα 21 νησιά, που δεν είχαν την τύχη να τα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, όπου η κατάσταση πιθανότατα δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τον εξωθούν σε εκλογές για το χρέος.

Όπως λέει η εφημερίδα, όσοι πίσω από την τρόικα βλέπουν κάλπες, στη φθινοπωρινή ατζέντα αθροίζουν τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, τις απόπειρες "εξόδου" στην αγορά, το «κοινωνικό μέρισμα», την κλιμάκωση των επιθέσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τις απαιτήσεις της τρόικας να μην υποχωρούν επί της ουσίας, αλλά ελαφρά ως προς το χρόνο ανακοίνωσής τους και κυρίως της εφαρμογής τους.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απελευθέρωση της ακτοπλοΐας: Ο λαός πληρώνει τις συνέπειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχουμε απανωτές αυξήσεις στα εισιτήρια, τα πλοία είναι “σαπάκια” οι ναυτεργάτες διαλυμένοι και οι εφοπλιστές με επιπλέον κέρδη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τι συμβαίνει, τελικά, με τους αιγιαλούς;

Η εφημερίδα έχει ρεπορτάζ από την ιδιωτικοποίηση ακτών της Χαλκιδικής μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ΛΟΓΟΣ: Πρεμιέρα με λουκέτο

Η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή αποχή των καταστηματαρχών και την απεργία των εμποροϋπαλλήλων από την εργασία της Κυριακής.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 1.500 βίλες στο σφυρί από την εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βίλες βγαίνουν σε δημοπρασία μέσω Ίντερνετ κι έχουν κατασχεθεί από… μπαταχτσήδες και “δήθεν”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Οι αγορές φρενάρουν την πορεία προς τον λαϊκισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αγορές στέλνουν σήμα στο Μαξίμου ότι κάθε παρέκκλιση από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων δε θα γίνει ανεκτή, όπως, εξάλλου, επισημαίνει και η τρόικα.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Η κρίση των δανείων .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η τρόικα πιέζει για μέτρα – σοκ και ρίχνει στο τραπέζι πλειστηριασμούς και μετοχοποιήσεις. Προσθέτει ότι οι υπουργοί αναζητούν διέξοδο με νέο πτωχευτικό δίκαιο, ενώ οι τράπεζες αρνούνται να κουρέψουν δάνεια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Ξαφνικός θάνατος από τα κόκκινα δάνεια.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από τα κόκκινα δάνεια και πως το Μαξίμου αναζητεί λύση, ίσως και κούρεμα των οφειλών σε τράπεζες – Δημόσιο.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα 10 κορυφαία φυσικά γιατρικά για τις διακοπές μας

Η εφημερίδα προτείνει να τρώμε σαλάτες και φρούτα. Το ΄χουν κάψει εκεί στην Γιαννιτσών…

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Μεγάλες ανατροπές στο νέο ασφαλιστικό.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τα πέντε σενάρια της μελέτης του ΚΕΠΕ, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει περίπτωση ενοποίησης, κατάργηση της κατοχύρωσης, μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις, ακόμη και ένταξης όλων των δημόσιων υπαλλήλων στο ΙΚΑ!

Espressο: Πίσω από το Ναυάγιο. Όσα δεν έγραψε κανείς για τα 15.00 στρέμματα της Ζακύνθου.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, την οποία θέλει να αγοράσει Άραβας εμίρης.

Realnews: 9 όροι της τρόικας για μείωση του χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα ζητά νέα μέτρα ύψους 2 δισ. για το 2015, ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων, επαναφορά πλειστηριασμών, περικοπές στις συντάξεις, αναθεώρηση του ασφαλιστικού, κούρεμα στις δαπάνες για την Υγεία, κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας, απελευθέρωση των απολύσεων και άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν κλειστά. Με δυο λόγια, θέλουν την απόλυτη καταστροφή της χώρας.