dei_sima_01[3]
Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων.

 

Χθες το βράδυ είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, από την Ελληνική Αστυνομία, για τη διανομή των ατομικών φύλλων επίταξης. Περιπολικά… όργωναν το νομό Θεσσαλονίκης κι έφθαναν ως τα όριά του, για να παραδώσουν τα φύλλα που αφορούσαν εργαζόμενους όμορων νομών, στα πληρώματα περιπολικών των άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Από το πρωί, τα ατομικά φύλλα επίταξης έφθαναν στους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε τους εργαζόμενους να… σκίσουν τα φύλλα επίταξης, φέρνοντας ως παράδειγμα την αντίδραση σε αντιρατσιστικό νόμο μαύρων πολιτών των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για οφειλή σε πολιτική ανυπακοή σε νόμους αντισυνταγματικούς…

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το μεσημέρι για αποτίμηση της κατάστασης αλλά η συνεδρίαση, εφόσον γίνει, θα πραγματοποιηθεί απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων από την Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Φλώρινα) οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην περιοχή.

Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους, που αναμένεται να επιδοθούν απόψε, ύστερα από τις προτάσεις που ακούστηκαν (όπως από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο) «να τα σκίσουν οι εργαζόμενοι».

Τέλος, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε.

Στο μεταξύ έχουν ήδη επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους εργαζόμενους μέχρι το βράδυ. Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.