papageorgopoulos_dikastirio_metagogi_20140116_01.jpg
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, να κηρύξει ενόχους για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης πρώην δήμαρχο και πρώην γ.γ. του δήμου  για απλή συνέργια, αλλάζει τα δεδομένα.

 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε:

-Ένοχο τον πρώην δημοτικό ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία.

-Ένοχο τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και για πλαστογραφία.

-Ένοχο τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

-Ενόχους τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γκόλας και Γκαϊτατζής) για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Έτσι, δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, Δ. Νάιντου, να μετατραπεί σε “απλή συνέργεια” η κατηγορία για Παπαγεωργόπουλο – Λεμούσια, κατηγορία που δεν προβλέπει ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως είχε επιβληθεί πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα για το μέγεθος των ποινών. Στη συνέχεια, το δικαστήριο θα αποσυρθεί, εκ νέου, για να ανακοινώσει το μέγεθος των ποινών.