Δεν κατάφερε, τελικά, να κρατηθεί στη ζωή 48χρονος εργάτης στο μηχανουργείο του δήμου Θεσσαλονίκης, πατέρας δύο παιδιών, θύμα εργατικού ατυχήματος.


Ο άτυχος Χ. Τ., τραυματίστηκε την περασμένη Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, στο μηχανουργείο του δήμου, κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Μεταφέρθηκε, τραυματισμένος, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ το ατύχημα ανακοινώθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014. Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε αφαίρεση σπλήνας...

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η κατάσταση της υγείας του βελτιώνονταν και, σήμερα, επρόκειτο να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά η καρδιά του, τα ξημερώματα, δεν άντεξε και κατέληξε, μέσα στο νοσοκομείο.

Για το επεισόδιο ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης,  εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και στους οικείους του 48χρονου.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης, "Τα επίσημα αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας σχετικά με τα αίτια του θανάτου του άτυχου υπαλλήλου αναμένονται ακόμα, ενώ παράλληλα η Διοίκηση έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος. Επίσης είναι σε εξέλιξη η σχετική διερεύνηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου".

Άλλα λένε οι δημοτικοί υπάλληλοι του ΚΚΕ

Οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, όμως, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (της παράταξης ΔΑΣ-ΠΑΜΕ), έχουν άλλη άποψη για το ατύχημα. Θέτουν ερωτηματικά και στηλιτεύουν τη στάση της διοίκησης του δήμου, σε δική τους ανακοίνωση.

«Από τη Δευτέρα που έγινε το ατύχημα γίνεται προσπάθεια από πλευράς διοίκησης του δήμου να ριχθούν όλες οι ευθύνες στον συνάδελφο» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι «ο ίδιος ο δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στην τοποθέτησή του, προσπάθησε να κάνει το ίδιο. Δεν απάντησε, όμως, ο δήμαρχος και κανείς από τη διοίκηση στα ερωτήματα που τέθηκαν. Γιατί το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από την καταγγελία της ΔΑΣ και τα δημοσιεύματα του τύπου; Οι πραγματογνώμονες της επιθεώρησης εργασίας έκαναν έρευνα για τις αιτίες του ατυχήματος την Παρασκευή το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τα ατύχημα».

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι είχαν προειδοποιήσει και ενημερώσει για την κατάσταση στο Μηχανουργείο με δελτίο τύπου από τις 13 Ιουλίου. «Δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι, και αυτή την φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο, με τον θάνατο ενός συναδέλφου, ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε στα χέρια της διοίκησης του δήμου», υποστηρίζουν.

Η κηδεία του άτυχου 48χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.00 στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.