efimerides_05.jpg
Με μια ματιά όλα τα πρώτα θέματαα από τα σημερινά (Κυριακή 6 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Φως στα μυστήρια της ΔΕΗ

Η εφημερίδα έχει ρεπορτάζ για το τι θα γίνει με την μικρή ΔΕΗ, όσον αφορά τα τιμολόγια της επιχείρησης, το μέλλον των εργαζομένων και με το τίμημα της πώλησης.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Όλοι στην πρίζα για θερμό πολιτικό θερμόμετρο

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η μάχη για τη ΔΕΗ θα ΄ναι καταλύτης για τις εκλογές και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει “βγει σαφάρι” για να βρει 180 βουλευτές και να στηρίξει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο Αλ. Τσίπρας συνομίλησε με τον Δ. Κουτσούμπα για να συμφωνήσουν μόνον –όπως λέει η εφημερίδα- στο να… μιλούν στον ενικό.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση απαλλάσσει καταχραστές του δημοσίου χρήματος

Η εφημερίδα αναφέρεται σε καταγγελία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα, σχετικά με τη SIEMENS.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η μάχη της ΔΕΗ κρίνει τις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Μαξίμου έχει εξαπολύσει αντεπίθεση στο “σχέδιο Τσίπρα για τους 120 βουλευτές”, με ελαφρύνσεις, λύση για το χρέος και αναζήτηση 180 βουλευτών για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νυν βουλή.

Η ΑΥΓΗ: Καταλύτης εξελίξεων η ενότητα για τη ΔΕΗ

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κερδίζει υποστηρικτές η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, πως υπάρχει συσπείρωση, πλέον, μεταξύ του λαού και πως η κυβέρνηση, μετά την επιστράτευση, θα καταφύγει και στα ΜΑΤ.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Βγείτε στη σύνταξη με 25 έτη ασφάλισης

Οδηγό για σύνταξη, σε όλα τα ταμεία, προσφέρει σήμερα η εφημερίδα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενιαίο μόνο στα χαρτιά το μισθολόγιο στο δημόσιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που τελείωσε το δημοτικό, ο  οποίος παίρνει 1.848 ευρώ και απόφοιτος Πανεπιστημίου με μισθό 1.610 ευρώ, στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν υπάλληλοι των 2.672 ευρώ και στο Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών υπάλληλοι, με τα ίδια, ακριβώς, προσόντα, παίρνουν 3.362 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τσουνάμι επιστροφής περικοπών

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ετοιμάζονται ενιαία μισθολόγια για γιατρούς, ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς και διπλωμάτες, για να αντιμετωπιστεί η τρύπα του 1 δισ. ευρώ από τις προσφυγές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το αποτρόπαιο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα ολοκληρώνεται η αποξένωση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του Λεωνίδα Κύρκου, τις αρχές και την πορεία του. Υποστηρίζει ότι “στο χωνευτήρι του ΣΥΡΙΖΑ” μπήκαν Φωτόπουλος, εργατοπατέρες και θιασώτες της οπισθοδρόμησης, κάνοντας λόγο για “πασοκαρία”.

ΤΟ ΒΗΜΑ : Η επανάσταση της ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πανεπιστήμιο ιδρύει ερευνητικό κέντρο με τον ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα υπάρχει το “χάος”, όπως το χαρακτηρίζει, του Μετσόβειου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Συμμαχία για την πόλη

Η εφημερίδα αναλύει το πώς προέκυψε η “τριανδρία” της Θεσσαλονίκης, όπως χαρακτηρίζει τις δηλώσεις των Γιώργου Ορφανού, Απόστολου Τζιτζικώστα και Γιάννη Μπουτάρη.

Ο ΛΟΓΟΣ: Επιλέξτε Ελληνικά

Η εφημερίδα μας καλεί να επιλέγουμε ελληνικά φρούτα και λαχανικά, επειδή, όπως επισημαίνει, είναι τα πιο ασφαλή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ηλεκτρισμένα Ιουλιανά

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει “δίκοπο πολιτικό παιχνίδι” με μοχλό τη ΓΕΝΟΠ και το δημοψήφισμα κι ότι έχει σημάνει συναγερμός για την “αποστασία” βουλευτών προς τους 120.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός, η νεολαία μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις

Η εφημερίδα προβάλει αποσπάσματα της ομιλίας του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, χθες το απόγευμα, στην κατασκήνωση του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Χρυσώνουν τα αρπακτικά της μικρής ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κρατείται μυστικό το ποσόν που θα εισπράξει από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και προτείνει, ως λύση, να κληθούν οι κρατικές εταιρίες ενέργειας της Ιταλίας ή της Γαλλίας, να αναλάβουν το μάνατζμεντ.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γυναίκα 115 ετών αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωΐας

Η εφημερίδα αναφέρεται σε βρετανίδα που έφθασε τα 115 χρόνια ζωής χωρίς να το… καταλάβει και λέει πως η γυναίκα αυτή προτιμά το… μπέικον και τα δαντελωτά εσώρουχα.

ESPRESSO: Ζουν ανάμεσά μας

Η εφημερίδα αναφέρεται στους παιδεραστές που, όπως επισημαίνει, είναι υπεράνω πάσης υποψίας.

REAL NEWS: Μυστική εισήγηση για εκλογές το φθινόπωρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να αιφνιδιάσει, προκηρύσσοντας εκλογές το Σεπτέμβριο. Επισημαίνει, πάντως, ότι άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, τον καλούν να απορρίψει τα μέτρα που προτείνει η τρόικα.