lefkos_pirgos_03[3]
«Εξαιρετικής σημασίας σχέδιο» χαρακτηρίζει το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης που αποσύρθηκε, ο δήμος Θεσσαλονίκης και «μικρόνοες πολιτικούς» όσους υποστήριξαν ότι σχεδιάστηκε το 2006 και, πλέον, δεν δίνει αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι «το σ/ν ενσωματώνει την αναπτυξιακή στρατηγική και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε μια κρίσιμη περίοδο ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και μπορεί να αποτελέσει το θεσμικό εργαλείο σε επίπεδο Περιφέρειας, αφού με το Ν.4269/2014 ενσωματώνεται στο περιφερειακό πλαίσιο Κεντρικής Μακεδονίας».

Μάλιστα, για την πρωτοβουλία των βουλευτών της Ν.Δ. να αποσυρθεί (μεταξύ τους και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Εντάξει» και πρώην αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης), λέει: «Παρ’ όλες τις διαβουλεύσεις και τις επεξηγήσεις που έχουν δοθεί, μικρόνοοες πολιτικοί βάζουν εμπόδια στο εξαιρετικής σημασίας σχέδιο για τους δήμους της Θεσσαλονίκης, καταστρατηγώντας κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης, με ανυπόστατες δικαιολογίες και θέσεις. Είναι κρίμα που οι πολιτικοί μας παίζουν παιχνίδια εις βάρος της ανάπτυξης της πόλης για δικούς τους λόγους».

Αναμένεται πως η ανακοίνωση αυτή, του δήμου Θεσσαλονίκης, θα γίνει αφορμή για νέο κύκλο αντιδράσεων, αφού, κατά του συγκεκριμένου Ρυθμιστικού είχε ταχθεί ακόμη και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, επισημαίνοντας πως είχε σχεδιαστεί το 2006, κάτω από άλλες οικονομικές συνθήκες. Να θυμίσουμε ότι, πρόσφατα, οι θέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για το μετρό, προκάλεσαν την αντίδραση των σχεδιαστών του έργου που κάλεσαν, δια στόματος Χ. Τσίτουρα το δήμο να… κατασκευάσει εκείνος τα μετρό της χώρας και να τα παραδώσει στην ώρα τους» (σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει, σήμερα, ο Αγγελιοφόρος).