Με σημερινή ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητά να μην κλείσουν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε Σέρρες και Ορεστιάδα.

Το ΕΚΘ κάνει λόγο για εντατικούς ρυθμούς αποβιομηχάνισης στην περιοχή, κόντρα στην πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη για την οποία η κυβέρνηση εμμένει να πιστεύει πως ήρθε.

Συμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση για άμεσο λουκέτο στα δυο εργοστάσια θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, θα "αφανίσει" τους τευτλοπαραγωγούς, που ζουν από τον πρωτογενή τομέα, και θα δημιουργήσει δραματικές συνέπειες στις περιοχές αυτές.

Προκαλεί εντύπωση, αναφέρει το ΕΚΘ, τη στιγμή που τα εργοστάσια ζάχαρης της χώρας μειώνονται δραματικά, να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία για να καλύψουμε τις εθνικές μας ανάγκες.

Η διοίκηση του ΕΚΘ ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει και να αποτρέψει τα λουκέτα της Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και να προχωρήσει επιτέλους σε βήματα ανάπτυξης στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της χώρας μας.