eyath_20130502_01.jpg
«Να φτιάξουμε μια πρότυπη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο απέναντι στο χρεοκοπημένο κρατικοδίαιτο μοντέλο», πρότεινε, για την ΕΥΑΘ,

ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας, Κώστας Παπαδάκης, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Γιώργο Ορφανό.

orfanos_papadakis_2014)714_01

Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι, μια τέτοια εταιρία «θα δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να είναι μεγαλομέτοχος και να λειτουργεί παραγωγικά το συγκεκριμένο μονοπώλιο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ «να πάρει πρωτοβουλίες» στον τομέα των υποδομών, τις οποίες, όπως είπε «θα στηρίξει το ΥΜΑΘ».

Ειδικά για την περιοχή της Νικόπολης, επισήμανε πως «στόχος είναι να ενταχθεί στο κεντρικό δίκτυο της ΕΥΑΘ». Επίσης, χαρακτήρισε «εξίσου σημαντικό» την πλήρη λειτουργία της μονάδας κατεργασίας αποβλήτων (ΜΚΑ), καθώς το ΥΜΑΘ έχει την ευθύνη διαχείρισης του Θερμαϊκού κόλπου», έργα που έχουν ενταχθεί, από το υπουργείο στο ΕΣΠΑ.

«Πρόκειται για την δεύτερη φάση του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) που ήδη εκτελείται, όπως και ο διπλασιασμός του διυλιστηρίου νερού, η ανάθεση του οποίου καθυστερεί», δήλωσε με την σειρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης.