efimerides_03.jpg
Με μια ματιά όλα τα κύρια θέματα από τις σημερινές (Παρασκευή 7 Ιουλίου 2014) πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οργιάζει η φοροδιαφυγή στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται στην έρευνα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία διαπίστωσε ότι 5 επιχειρήσεις στην περιοχή Θεσσαλονίκης έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 3.400.000 ευρώ και δεν αποδόθηκε ΦΠΑ ύψους 782.000 ευρώ.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Στη φάκα του ΣΔΟΕ γιατροί, καζίνο, αθλητικά σωματεία

Η εφημερίδα αναφέρεται στις έρευνες του ΣΔΟΕ και στα αποτελέσματά τους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανατροπή στις ασφάλειες ΙΧ

Η εφημερίδα γράφει "τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, των πινακίδων και του διπλώματος περιμένουν τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, σύμφωνα με τον νέο νόμο 4261/14".

ΕΘΝΟΣ: Κόκκινος συναγερμός για τη ΔΕΗ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της απεργίας στη ΔΕΗ και των συνεπειών της στην ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας. Την ίδια ώρα η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις μετά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, προχωρώντας σε μια πρόβα τζενεράλι εν όψει της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου τη Δημοκρατίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ερημίτης: «Μας φέρνουν 666 και Αντίχριστο»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Σπυρίδων Νάκος εδώ και 25 χρόνια ζει μακριά από τα εγκόσμια, πάνω στις ράχες του ψηλότερου βουνού της Ελλάδος, στον Ολυμπο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: BLACK OUT στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με την κυβέρνηση "το κοινό μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το οποίο πρώτη φορά συγκροτείται με αφορμή την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», προκαλεί μπλακ άουτ στην κυβέρνηση και δοκιμάζει την αντοχή της. Ταυτόχρονα η «μικρή ΔΕΗ» γίνεται αφορμή ώστε η αντιπολίτευση να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνηση εν όψει και άλλων νομοσχεδίων, όπως είναι για τον αιγιαλό και τα δάση".

ΕΣΤΙΑ: Καλό δημόσιο κακοί ιδιώτες!

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα παραμένει δέσμια της προπαγάνδας του κρατισμού. Οι περισσότεροι πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι από την μία πλευρά έχουν το «καλό δημόσιο», που υποτίθεται ότι κάνει τα πάντα υπέρ του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη τους «κακούς ιδιώτες» που δεν ενδιαφέρονται για το γενικό καλό και θυσιάζουν τα πάντα στον βωμό του κέρδους".

Η ΑΥΓΗ: Ρεύμα υπέρ δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε θρυαλλίδα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», καθώς το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού διευρύνεται καθημερινά, με συνέπεια τα μεν σχέδια γενικής εκποίησης να απειλούνται με ακύρωση, η δε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να μένει χωρίς ζωτικό χώρο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ρεύμα αντίστασης

Η εφημερίδα γράφει ότι "ηλεκτροσόκ σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μετά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει τουλάχιστον 120 υπογραφές βουλευτών για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ». Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, κατ' αρχήν θετική ήταν η ανταπόκριση από ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ. ΑΝ.ΕΛΛ. και ανεξάρτητους βουλευτές, γεγονός που ανατρέπει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άνοδος βάσεων σε περιζήτητες σχολές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντική άνοδος των βάσεων εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές των πανεπιστημίων προβλέπεται για φέτος. Αναλυτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της «Κ», μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των επιδόσεων των φετινών υποψηφίων, η εισαγωγή στην πλέον υψηλόβαθμη σχολή, την Ιατρική Αθηνών, υπολογίζεται ότι θα απαιτήσει πάνω από 19.000 μονάδες".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το βιολί τους οι φοροφυγάδες

Ίδιο θέμα και για την τρίτη εφημερίδα της Θεσσαλονίκης: Όπως και οι άλλες δύο, προβάλει τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Ο ΛΟΓΟΣ: Επιστράτευση κατά μπλακ άουτ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με 13 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ εκτός λειτουργίας εξαιτίας των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων στη ΔΕΗ ο κίνδυνος μπλακ άουτ είναι κάτι παραπάνω από ορατός".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στην απεργία της ΔΕΗ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε εξέλιξη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μακεδονία και τη Θράκη ήταν σχεδόν καθολική (πάνω από 95%) και ο αγώνας τους συναντά την αλληλεγγύη του λαού της περιοχής".

ΤΑ ΝΕΑ: Πρόβα τζενεράλε για τους 120 βουλευτές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράλληλα με την υψηλής τάσης αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχίζει πρόωρα και ο πόλεμος για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με όχημα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να συγκροτήσει μέτωπο που θα μπλοκάρει και την προεδρική εκλογή, ενώ η κυβέρνηση τον καταγγέλλει ότι επενδύσει στην «πολιτική ανωμαλία»".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνα χημικά στο τοστ, στον καφέ και στις τηγανιτές πατάτες!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε καφέ, τηγανιτές πατάτες, μπισκότα,  κρακεράκια και συγκεκριμένες παιδικές τροφές ανιχνεύτηκε ακρυλαμίδιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλεί ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Η επίσημη προειδοποίηση έρχεται από την Ευρωπαϊκή Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία, όπως λέει η εφημερίδα, αναφέρει ότι η τραγανή καφέ κρούστα που σχηματίζεται στις τηγανιτές πατάτες ή το τοστ είναι ένα πολύ πιθανό σημείο για να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη ουσία. Η έρευνα, πάντως, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν είναι οριστική.

ESPRESSO: 1.000.000 καίει τη Γαρμπή!

Η εφημερίδα αναφέρεται στους ελέγχους του ΣΔΟΕ και κατονομάζει τη γνωστή τραγουδίστρια ως μία από τους ενεχόμενους στην υπόθεση φοροδιαφυγής.

Kontranews: Βρήκαν τους 120 βουλευτές που χρειάζονται για το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα στο επίμαχο ζήτημα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ φαίνεται πως θα τα καταφέρει να ενώσει όλες τις πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις που τάσσονται κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αλμα στα χρηματιστήρια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα μέτρα στήριξης των οικονομιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ από ΕΚΤ και Fed, αντίστοιχα, έδωσαν μεγάλη ώθηση στα χρηματιστήρια. Αιτία, η υψηλή ρευστότητα και τα χαμηλά επιτόκια που ισχύουν. Τέταρτη συνεχής ημέρα ανόδου για το ελληνικό χρηματιστήριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η ΕΚΤ ρίχνει στην αγορά 1 τρισ. για την ανάπτυξη

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φθηνό χρήμα, που μπορεί να φθάσει έως και το ένα τρισ. ευρώ, υπόσχεται στις τράπεζες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μέσω του νέου προγράμματος έκτακτης χρηματοδότησης TLTRO. Μόνο που αυτή τη φορά η χρηματοδότηση θα συνοδεύεται με αυστηρούς όρους, καθώς οι τράπεζες υποχρεούνται να επιστρέψουν τα κεφάλαια που θα δανειστούν από την ΕΚΤ στην περίπτωση που δεν τα διοχετεύουν στην πραγματική οικονομία".