kamping_01.jpg
Τον υπεύθυνο παράνομου αναψυκτηρίου και 15 παράνομους κατασκηνωτές “μάζεψε” η αστυνομία, από διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

 

Οι έλεγχοι έγιναν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής (Τριστινίκα, Κριαρίτσι, Καβουρότρυπες, Βουρβουρού). Βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις για παράνομη εγκατάσταση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και μια παράβαση για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο).

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι, παρόμοιες έφοδοι θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες.

Τσουχτερό το πρόστιμο

Να θυμίσουμε ότι ο νόμος είναι αυστηρός και το πρόστιμο τσουχτερό –πάνω από… μισό μηνιάτικο: «Οι παραβάτες τιµωρούνται µε πρόστιµο ύψους 300 ευρώ ανά άτοµο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά µεταφορικό µέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνοµικό ή λιµενικό όργανο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) του ν. 2696/1999 (Α΄57). Σε ελέγχους από µεικτά συνεργεία την ποινή του προστίµου επιβάλλει το αστυνοµικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο», αναφέρει ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2013.