venizelos_ko_pasok_20131024_01.jpg
«Έχουμε αλλάξει φάση, βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο, αλλάζει η σχέση μας με την τρόικα, πιάνουν τόπο οι θυσίες».

 

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτική Επιτροπής του κόμματος, κάνοντας απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών και αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

«Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η δημοκρατική παράταξη άντεξε και ο διάλογος για την κεντροαριστερά, την ανασυγκρότηση της παράταξης άνοιξε» τόνισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το εκλογικό ποσοστό ούτε επαρκές ούτε ικανοποιητικό είναι, αλλά είναι ποσοστό ανάγκης, το οποίο όμως «δεν είναι ευκαταφρόνητο, γιατί διαφύλαξε την προοδευτική σταθερότητα που θέλαμε, τις θυσίες των πολιτών, την πορεία της οριστικής και ασφαλούς εξόδου από την κρίση και κυρίως είναι αυτή η επίδοση που άνοιξε το διάλογο για την κεντροαριστερά». «Αν δεν στεκόταν όρθια η παράταξη, δεν θα στεκόταν όρθια και η χώρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ».

Τόνισε ότι «το μεγάλο θέμα που έχουμε μπροστά μας, είναι ότι τώρα πρέπει να αλλάξει ριζικά η σχέση μας με την τρόικα», ανέφερε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να σταματήσει η εικόνα μιας τρόικας που παραμένει επί μέρες στην Ελλάδα και υπογράμμισε: «όχι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, όχι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όχι δεν θα υπάρξει ξανά τρόικα».