efimerides_06.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Τρίτη 8 Ιουλίου 2014) πρώτα θέματα από τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στην κορυφή της ζήτησης… 6 επαγγέλματα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Τα ...σκήπτρα της ζήτησης κρατούν φέτος η Νομική, η Ψυχολογία, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, οι Φυσικομαθηματικές και οι Οικονομικές Σχολές της Θεσσαλονίκης, ενώ και η Ιατρική διατηρεί το σταθερό κοινό της.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει χέρι και στη ΔΕΘ

Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το οικόπεδο της ΔΕΘ το οποίο, σύμφωνα με το δήμαρχο, εντάσσεται στον κατάλογο των οικοπέδων που πάνε για ιδιωτικοποίηση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο Τσίπρας στα σαλόνια της συναλλαγής

Η εφημερίδα γράφει "ο «μυστικός δείπνος» στην Κηφισιά για να δεχτεί να στηρίξει τον εκλεκτό του Βενιζέλου στις πρυτανικές εκλογές".

ΕΘΝΟΣ: 52 Κυριακές ανοιχτά όλα τα μαγαζιά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντός των επόμενων ημερών ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα για άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, με στόχο να «εξαπλωθεί» σε όλες τις πόλεις μέσα στο 2015".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 12 «αόρατοι μοναχοί» φύλακες του Εθνους

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικά τα όσα κατέθεσε ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, προ-Ηγούμενος της Μονής Ιβήρων του Αγίου Ορους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 6 νέα πακέτα προσλήψεων για 113.000 ανέργους

Η εφημερίδα γράφει ότι "έτοιμη η υπουργική απόφαση για 12.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση 450 ευρώ για τις επιχειρήσεις και η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για απορρόφηση 16.000 ανέργων χαμηλών τυπικών προσόντων. Ερχονται 3 νέες δράσεις για 35.000 νέους έως 25 ετών, ενώ τίθεται σε εφαρμογή η «επιταγή εισόδου στην εργασία» για 50.000 ανέργους έως 29 ετών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εχουν ρεύμα οι «120» για ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να σπάσουν το μέτωπο, το οποίο δημιουργείται με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της Βουλής, όμως, βάζοντας φωτιά στην κυβέρνηση, είπε ότι αν οι προτάσεις είναι ομοειδείς, μπορεί να αθροιστούν οι βουλευτές που τις υπογράφουν και αν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής. Θα ζητήσει ωστόσο τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής".

ΕΣΤΙΑ: Οπισθοδρομεί η ελληνική κοινωνία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Ελληνες νέοι λ.χ., θα σπουδάζουν διαδικτυακά σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, και εμείς θα προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο ή να προστατεύσουμε τους διοικητικούς υπαλλήλους του. Και θα απορρίπτουμε τα πτυχία των καλυτέρων πανεπιστημίων του κόσμου, επειδή οι πτυχιούχοι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους διαδικτυακά! Τόσο μεγάλη είναι η οπισθοδρόμησις...".

Η ΑΥΓΗ: Βραχυκύκλωμα Σαμαρά - Βενιζέλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας βρίσκεται η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με αφορμή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή. Η «χουντικής εμπνεύσεως», όπως έλεγε ο Αντ. Σαμαράς πριν από τρία χρόνια, επιστράτευση των εργαζομένων, όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα της κυβέρνησης, αλλά δημιούργησε μεγαλύτερα: διευκόλυνε τη συσπείρωση της κοινωνίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον της, με συνέπεια να βρίσκεται πλήρως απομονωμένη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δημοσιονομική βόμβα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιβεβαιώνεται η παράδοση που θέλει στις παραμονές άφιξης της τρόικας στην Αθήνα να ανακύπτουν νέα ακανθώδη θέματα. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση πρέπει να «απολογηθεί» στους δανειστές για την εκτίναξη των δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, καθώς βάζουν φωτιά στον προϋπολογισμό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρωγμές στο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο ρήγμα στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην Χρυσής Αυγής- πρόταση για δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της Μικρής ΔΕΗ σημειώθηκε χθες. Μετά την απόφαση του ΚΚΕ να ζητήσει την ακύρωση όλων των νόμων των προηγούμενων χρόνων που σχετίζονται με την ενέργεια, δική της, χωριστή, πρόταση θα καταθέσει και η ΔΗΜΑΡ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παραλία και λιμάνι να δοθούν στο δήμο

Η εφημερίδα αναφέρεται στις απαιτήσεις Μπουτάρη, όπως τις εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, χθες.

Ο ΛΟΓΟΣ: Στα 4,59 δισ. τα φέσια του Δημοσίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα 4,59 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου το Μάιο, από 4,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου ανήλθαν σε 549 εκατ. ευρώ, από 531 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λουκέτο σε δύο ακόμα εργοστάσια ζάχαρης

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κάλεσμα σε συντονισμένο αγώνα, για να μην κλείσουν τα εργοστάσια ζάχαρης και να μην πουληθεί η «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» (ΕΒΖ), απευθύνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, στους τευτλοκαλλιεργητές και συνολικά στους μικρομεσαίους αγρότες, στους εργαζόμενους - καταναλωτές".

ΤΑ ΝΕΑ: Χειρόφρενο στις απεργίες

Η εφημερίδα σημειώνει "χειρόφρενο στην εύκολη λήψη αποφάσεων για απεργίες βάζει η κυβέρνηση μαζί με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Η αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, το νέο καθεστώς για τη χρηματοδότηση των συνδικάτων, η επαναφορά της ανταπεργίας και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών αδειών αναμένεται να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας, τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο δεκάλογος του καλύτερου ύπνου

Όπως λέει η εφημερίδα, ειδικά στην εποχή μας, στην οποία η ανεργία ή ένα ασταθές ωράριο εργασίας μπορεί να διαταράξει τις ώρες ύπνου, συμβουλές από διαπρεπείς επιστήμονες του Χάρβαρντ μπορεί να είναι χρήσιμες για όλους μας. Και τις παρουσιάζει (σ.σ. σε ένα απίστευτο κρεσέντο άχρηστων θεμάτων)…

ESPRESSO: Τρόμος για τη συμμορία με το σίδερο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συμμορία διαρρηκτών – ληστών εισβάλει στα σπίτια, κλέβει και, στη συνέχεια, με καυτό σίδερο σιδερώματος, βασανίζει τα θύματά της.

Kontranews: Πεθαίνουν και τα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δραματική πτώση του τζίρου κατά 35% έως 40% τσακίζει και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο χρεοκοπίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αναζητούνται 1 εκατ. φορολογούμενοι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ανησυχία παρακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο οποίος βρίσκεται σε οριακό σημείο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φιλικό πλαίσιο για ξένες επενδύσεις στις μετοχές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σειρά σημαντικών αλλαγών, ύστερα από περίπου μία δεκαετία, όπως κατάργηση δέσμευσης κεφαλαίων των ξένων επενδυτών για συμμετοχή τους σε δημόσια προσφορά, αλλά και παύση «αντικινήτρων», όπως το όριο του 4% συμμετοχής αυτών στην κατανομή μετοχών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απόφαση της ΕΚ, η οποία δημιουργεί πλέον ευέλικτο και απολύτως «φιλικό» περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές, που στο εξής θα συμμετέχουν σε αυξήσεις κεφαλαίου για την εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο".