metro_kalamaria_20131010_02.jpg
Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά προχωρά και οι εργασίες αρχίζουν στο τρίτο κατά σειρά εργοτάξιο, τη Νομαρχία, μετά τη Μίκρα και τη Νέα Κρήνη.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, αρχίζουν οι εργασίες παράκαμψης των δικτύων οργανισμών κοινής ωφελείας(ύδρευσης – αποχέτευσης) για την κατασκευή του σταθμού «Νομαρχία». Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητες, σε πρώτη φάση, οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς Βασ. Όλγας, της οδού Ιφιγενείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μητρ. Κυδωνιών και Βασ. Όλγας.

- Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς Βασ. Όλγας, της οδού Μοσχονησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κηφισίας και Βασ. Όλγας.

- Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα επιβράδυνσης της οδού Μητρ. Κυδωνιών (ρεύμα πορείας προς Βασ. Όλγας), από την αρχή της μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασ. Όλγας.

Κατά συνέπεια:

- Αμφιδρομείται το ρεύμα κυκλοφορίας προς Μητρ. Κυδωνιών της οδού Ιφιγενείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Bασ. Όλγας και Μητρ. Κυδωνιών, με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

- Μετατρέπεται σε αδιέξοδο η οδός Κύπρου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κερκύρας έως την οδό Ιφιγενείας, με την κίνηση προς και από τις παρόδιες ιδιοκτησίες να επιτρέπεται κανονικά.

- Αμφιδρομείται το ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλγαρη της οδού Μοσχονησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Όλγας και Κηφισίας, με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Η διάρκεια των παραπάνω κυκλοφοριακών παρακάμψεων θα είναι για τρεις μήνες.