Να μη συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση κάλεσε τους εφοριακούς υπαλλήλους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ).

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ αποφάσισε ομόφωνα να κινητοποιηθεί για την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών κάλεσε τα μέλη του να μη συμπληρώσουν ή να μην καταθέσουν φύλλα αξιολόγησης. Επίσης κάλεσε τους εφοριακούς, εφόσον τους παραδοθούν φύλλα αξιολόγησης, να τα καταθέσουν συλλογικά στους συλλόγους τους, αλλά απηύθυνε και έκκληση σε όσους εφοριακούς έχουν ήδη καταθέσει φύλλα αξιολόγησης να τα ανακαλέσουν και να τα καταθέσουν στον τοπικό σύλλογό τους.

Η ΠΟΕ ΔΟΥ προανήγγειλε συναντήσεις με τους γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους, τμηματάρχες του υπουργείου και των εφοριών για το θέμα της αξιολόγησης, ενώ ξεκαθάρισε πως όσοι εφοριακοί συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, με την ιδιότητα του αξιολογητή, «δεν θα έχουν θέση στα σωματεία».

«Η Ομοσπονδία θα καλύψει και θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει όσους συναδέλφους τυχόν εκβιασθούν ή πιεσθούν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ.