efimerides_periptero_04.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (31 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Πόλεμος για το μετρό»

Η εφημερίδα σημειώνει ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ του υπό κατασκευή έργου με μήλον της Έριδος τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου. Φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης (“δε γίνεται να ρίχνουν τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο δήμο”) και του Χρ. Τσίτουρα (“αν ο δήμος έχει άποψη ας αναλάβει τα μετρό της Ελλάδος κι ας τα ολοκληρώσει”).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έκρηξη! Φόβοι για κύμα αποχωρήσεων από Εν. Δυνάμεις-Σώματα Ασφαλείας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του υπουργείου Εργασίας για ουσιαστική κατάργηση του εφάπαξ των υπό αποστρατεία στελεχών».

ΕΘΝΟΣ: «Προσκλητήριο για ρύθμιση σε κάρτες-δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με τηλεφωνικές κλήσεις οι τράπεζες καλούν τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια καθώς και πιστωτικές κάρτες, ακόμα και για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Σταματήστε τη φρίκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «για σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου καταγγέλλει το Ισραήλ η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), μετά το βομβαρδισμό στο σχολείο-καταφύγιο της Τζαμπαλίγια, και κάνει λόγο για «πηγή ντροπής παγκοσμίως» ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Έτσι θέλουν να… φάνε τον Πούτιν!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο Εβραίος δημοσιογράφος Ben Judah (γιος του Ιούδα!) επί τρία χρόνια ερευνούσε τη ζωή του Ρώσου Προέδρου. Γιατί σε κάθε του ταξίδι, ο πανίσχυρος ηγέτης, παίρνει μαζί του μάγειρες, καθαρίστριες και σερβιτόρες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «2,5 εκατ. Έλληνες «αναστενάζουν»»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διπλό σοκ για τους συνταξιούχους που καλούνται να πληρώσουν τους φόρους, ενώ έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές τους λόγω της αύξησης στην παρακράτηση».

ΕΣΤΙΑ: «Οι απειλές για τον Πρόεδρο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όλα τα δεινά του τόπου άρχισαν την 7η Ιουνίου 2009, όταν στις τότε ευρωεκλογές οι πολίτες είχαν την έμπνευση να αναδείξουν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου, με διαφορά 4,4 μονάδων από την κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία».

Η ΑΥΓΗ: «'Τυφλή' δικαιοσύνη για τους μετανάστες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αθωώθηκαν οι ιδιοκτήτες της φραουλοφυτείας στη Μανωλάδα και ο ένας επιστάτης, ενώ για τους άλλους δύο κατηγορούμενους επιστάτες οι ποινές είναι εξαγοράσιμες. Θύελλα αντιδράσεων μετά την απόφαση του δικαστηρίου στην Πάτρα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παγκόσμια ντροπή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διπλό μακελειό αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα. Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο θηλέων του ΟΗΕ, καταφύγιο γυναικόπαιδων και στη συνέχεια ανοιχτή αγορά. Σαράντα νεκροί και 300 τραυματίες στις δύο επιθέσεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Έτος διάλυσης στα πανεπιστήμια»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, που ολοκληρώνεται τυπικά σήμερα, ήταν εξαιρετικά δύσκολη για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το ροδάκινο θύμα πολέμου

Η εφημερίδα αναφέρεται στις μειωμένες εξαγωγές επιτραπέζιων ροδάκιων προς την Ουκρανία και τη Ρωσία, καθώς οι Ρώσοι απαντούν με ακυρώσεις παραγγελιών στο ευρωπαϊκό εμπάργκο.

Ο ΛΟΓΟΣ: «'Γενοκτονία' ο νέος φόρος ακινήτων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «η απόρριψη του αιτήματος της ΠΟΜΙΔΑ για μειωμένο φόρο στα κενά ξενοίκιαστα ακίνητα, σε συνδυασμό με τις τεράστιες προσαυξήσεις των επιφανειών ημιυπαιθρίων και αυθαιρέτων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που περιλήφθηκαν στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Το «πολυνομοσχέδιο» ικανοποιεί απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στις διατάξεις του «πολυνομοσχεδίου» περιλαμβάνονται ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και διάφορες διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ρωσικός «πύραυλος» στις ελληνικές εξαγωγές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «συναγερμό για τις ελληνικές εξαγωγές έχει σημάνει η απόφαση της Ρωσίας να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Πολωνία, απειλώντας με επέκτασή του σε όλες της χώρες της ΕΕ».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Κοιμήσου και παρήγγειλα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετρούν αν ο Κουβέλης μπορεί να συγκεντρώνει 180 ψήφους για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από Σεπτέμβρη αρχίζουν ταξίματα για κούρεμα δανείων-φοροελαφρύνσεις και υπόσχονται τελική ρύθμιση του χρέους».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μυστικό υγείας από το Χάρβαρντ στην κουζίνα μας!

Εμείς κουραστήκαμε να γράφουμε, αυτοί όχι…  Τρόπο να προστατέψουμε την υγεία μας και να γλυτώσουμε από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο, αποκαλύπτει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λέει η εφημερίδα: Να τρώμε πέντε μερίδες λαχανικών και φρούτων καθημερινά.

ESPRESSO: Βίντεο εφιάλτης για ηθοποιό

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό με 40χρονο που υπέκλεψε… sex tape 32χρονης και, στη συνέχεια, το ανήρτησε σε διάφορους ιστότοπους.

KONTRA NEWS: «11 δισ. μέσα σε 5 μήνες θέλει η εφορία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε κατάσταση ψυχολογικής παράνοιας βρίσκονται σίγουρα οι… εγκέφαλοι της τρόικας και οι έλληνες υποτακτικοί τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εξωφρενική απαίτηση για είσπραξη φόρων 11 δις. ευρώ μέσα σε ένα πεντάμηνο».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Άνοιξε ο δρόμος για πώληση του ΔΕΣΦΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θετική η απάντηση από τις Βρυξέλλες για τη μεταβίβαση του 66% των μετοχών στην αζέρικη Socar. Έσοδα 400 εκατ. για τους κύριους μετόχους, Δημόσιο και ΕΛ.ΠΕ. Η διαδικασία μεταβίβασης της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Υποχρεωτικά» πλεονάσματα για δήμους και περιφέρειες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πλεονάσματα οφείλουν να επιτυγχάνουν από το 2015 οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της αυστηρής δημοσιονομικής διαχείρισης που θα ακολουθήσει και τον επόμενο χρόνο».