efimerides_periptero_04.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τις Κυριακές

Η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις φορέων –ακόμη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- στο άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, για 52 Κυριακές το χρόνο.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Εξοχικά: Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει εκρηκτική αύξηση του ενδιαφέροντος αγοράς και πώλησης, την τελευταία περίοδο, από ξένους αγοραστές.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κραυγή των λύκων

Η εφημερίδα γράφει ότι "έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις το έγγραφο-σοκ των 105 σελίδων με την «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο «νομιμοποίησε» ο ενδοτικός Βενιζέλος".

ΕΘΝΟΣ: Αντάρτικο για την αξιολόγηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα άκρα φτάνει η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Κατατέθηκε αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την αποχή διαρκείας που έχει προκηρύξει παγώνοντας έτσι την ετήσια βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ασκητής Παγγαίου Όρους: Οι πλουτοκράτες αφανίζουν τον πληθυσμό της γης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο παράξενος γέροντας αποκαλύπτει την μυστική δράση των καταδυναστών του πλανήτη και τον ρόλο των Ελλήνων πολιτικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τελική ρύθμιση με 72 δόσεις και κούρεμα 40% σε πρόστιμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι όροι της νέας ρύθμισης έχουν συνδιαμορφωθεί από υπουργεία και τρόικα. Η τελική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνει στις 16 Ιουλίου. Στο «πακέτο» θα περιλαμβάνονται οι οφειλές έως το α' εξάμηνο του 2014, ενώ θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι «βγήκαν» εκτός παλαιών ρυθμίσεων για το υπόλοιπο των χρεών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ανοιχτή πλέον κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τη συζήτηση των προτάσεων περί δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ,εκθέτει την κυβέρνηση, που επιδεικνύει το πιο αυταρχικό πρόσωπό της. Παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση, αν και με ξεχωριστές προτάσεις, ζητεί δημοψήφισμα, αρνείται να συγκαλέσει την Ολομέλεια για τη συζήτησή τους, ακυρώνοντας ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος συμφωνεί με τη σύγκληση".

ΕΣΤΙΑ: Κυριακή ημέρα αγορών! Ο,τι γίνεται στον υπόλοιπο χώρο

Η εφημερίδα τονίζει "είναι βέβαιο ότι μετά από μερικά χρόνια η Κυριακή θα έχη καθιερωθή και στην Ελλάδα ως ημέρα για αγορές, όπως γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο".

Η ΑΥΓΗ: Μέτωπο για ΔΕΗ και δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η μεγάλη πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών συντάσσονται απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για εκποίηση της ΔΕΗ με παράκαμψη της Ολομέλειας της Βουλής, αλλά και της λαϊκής βούλησης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πουλάει τη ΔΕΗ γειώνει τη Βουλή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθώς ξεπερνούν τους 120 οι βουλευτές που ζητούν συζήτηση στη Βουλή για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», το Μαξίμου κινδυνεύει να μείνει «μετεξεταστέο» στην αριθμητική. Μετά την καταθέση σχετικού αιτήματος από 15 ανεξάρτητους βουλευτές, η Συγγρού είναι διχασμένη: ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο να «υποκύψει» στο αίτημα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιμένει στην άποψη ότι θα συμψηφίσει τα «ομοειδή» αιτήματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αφαιρείται ο ΑΦΜ από φοροφυγάδες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με αναστολή του ΑΦΜ και «πάγωμα» κάθε οικονομικής δραστηριότητας απειλούνται πλέον οι φοροφυγάδες. Διάταξη που περιελήφθη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μείωση των διοικητικών βαρών προβλέπει πως η φορολογική διοίκηση μπορεί να αναστέλλει τη χρήση του ΑΦΜ ή και να τον απενεργοποιεί σε όσους -μεταξύ άλλων- διαπράττουν φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κυριακή τέλος για την αγορά

Η εφημερίδα παρουσιάζει τους δρόμους στους οποίους θα είναι ανοικτά τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης για 52 Κυριακές το χρόνο.

Ο ΛΟΓΟΣ: Χωρίς ΑΦΜ οι φοροφυγάδες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην αναστολή ή απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) της επιχείρησης ή του επιτηδευματία θα μπορεί να προχωρά η φορολογική διοίκηση σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή διάπραξης άλλου φορολογικού αδικήματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο χτύπημα στην κυριακάτικη αργία

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: «Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους".

ΤΑ ΝΕΑ: Ξαφνικός θάνατος των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν

Η εφημερίδα σημειώνει "στον ξαφνικό θάνατο επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, μέσω της αναστολής ή της απενεργοποίησης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους, θα προχωρά η Εφορία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Χρυσές» συμβουλές ολυμπιονίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται στην βρετανίδα ποδηλάτη Victoria Pendleton, η οποία, πλέον, ασχολείται επαγγελματικά με την φυσική κατάσταση συμβουλεύει, όχι μόνο πώς να φτιάξουμε ένα όμορφο σώμα για τις παραλίες, αλλά πώς να διατηρήσουμε την υγεία μας μέσα από μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

ESPRESSO: Νέοι καυτοί διάλογοι

Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και την εμπλοκή Μαρινάκη και παρουσιάζει διαλόγους από το “βαλιτσάκι” της ΕΥΠ.

Kontranews: Κλείστε τα όλα και δώστε μας τα κλειδιά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συμπτώματα απόλυτης παραλυσίας παρουσιάσει η πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η προσφυγή το ταχύτερο στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν η χώρα οδηγηθεί σε επικίνδυνες περιπέτειες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αναταράξεις στο Χ.Α.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρές πιέσεις χθες στο Χρηματιστήριο κυρίως εξαιτίας των τραπεζών. Ο Γενικός Δείκτης έχασε τα επίπεδα των 1.200 μονάδων και έκλεισε στις 1.193,3 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 3,98%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αφαιρούν αριθμό μητρώου σε όσους φοροδιαφεύγουν

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κίνηση «ματ» σε όσους φοροδιαφεύγουν, αλλά και στις επιχειρήσεις που είναι ανενεργές και δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ειδικά όσον αφορά την απόδοση του ΦΠΑ, επιχειρεί να κάνει το οικονομικό επιτελείο στερώντας τους, από τον επόμενο μήνα, τον ΑΦΜ τους".