israel_soldiers_20140713_01.jpg
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε σε ισχύ μια διακοπή των εχθροπραξιών σε αρκετές ζώνες στην Λωρίδα της Γάζας, για να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών.

 

Η διακοπή αυτή των εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση των τραυματιών από το προάστιο Σατζάγια, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, και από το Χουζάα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Σεσίλια Γκόιν.

Καλά κρατεί η αιματοχυσία

Πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα την ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Με τους θανάτους αυτούς ανήλθαν σε περισσότερους από 30 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει σήμερα την ζωή τους και σε περισσότερους από 660 αυτοί που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση Προστατευμένη Παρυφή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας σε συγκρούσεις με παλαιστίνιους μαχητές, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

Εξάλλου, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Delta και Lot ακυρώνουν και πάλι τα δρομολόγιά τους προς το Τελ Αβίβ του Ισραήλ για λόγους ασφαλείας. Σημειώνεται ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) παρέτεινε σήμερα κατά 24 ώρες την απαγόρευση για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες σε ό,τι αφορά τις πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.