Παρά τη θερινή ραστώνη, ιδιαιτέρως σημαντικά νομοσχέδια έρχονται σήμερα και αύριο προς ψήφιση στο Α' Θερινό Τμήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία σχετικά με το πολύκροτο και αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, στις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε πως η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει τη ζωή υπαλλήλων και κρατουμένων θεσμοθετώντας καταστήματα κράτησης Γ' τύπου (φυλακές υψίστης ασφαλείας) όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για ανατροπή του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όλων των διεθνών συμβάσεων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, μετά την ψήφισή του, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ξεκινά σήμερα στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ», ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διεξήχθη και πάλι σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής της πρωτοβουλίας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην πώληση του 30% της ΔΕΗ.