Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης/Αττικό Μετρό ενημερώνει τους πολίτες για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Μοναστηρίου από το Σάββατο 02.08 έως τη Δευτέρα 04.08.


Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών της δεύτερης και τελευταίας φάσης για την κατασκευή της οροφής του σταθμού "Δημοκρατία" και της διακλάδωσης της γραμμής προς Σταυρούπολη απαιτείται ο προσωρινός αποκλεισμός των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Μοναστηρίου και οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, από το απόγευμα του Σαββάτου (2/8/2014 στις 15:00) έως τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/8/2014 στις 7:00) διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, από την Πλατεία Δημοκρατίας έως την οδό Μιχ. Καλού.

Για τις ώρες που θα διαρκέσουν οι ανωτέρω εργασίες η κυκλοφορία των οχημάτων θα συντονίζεται από τροχονόμους και θα διεξάγεται ως εξής:

- Για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση ανατολικά: μέσω των οδών Μοναστηρίου – Μιχ. Καλού – Λαγκαδά – Εγνατία.

- Για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση δυτικά: μέσω των οδών Λαγκαδά – Μιχ. Καλού – Μοναστηρίου.

Παράλληλα, αντιδρομείται η οδός Αφροδίτης και διαμορφώνεται εναλλακτική πορεία ανατολικά από Μοναστηρίου – Μιχ. Καλού – Αφροδίτης – Λαγκαδά – Εγνατία, ενώ ισχύει και η πορεία από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών Μοναστηρίου – Αναγεννήσεως – Γιαννιτσών – Βουτυρά – Π. Σταθμού – 26ης Οκτωβρίου – Εγνατία.